Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Silvermedaljen är Saras hittills bästa SM-insats efter att tidigare tagit två brons. Foto: Deca Text&Bild

SM 1: Saras bästa hittills – silver

Första SM-dagen i Borås var sval och blåsig men resulterade i silver för Sara Lennman i kula och – ett tag – även för Mohammad Reza på 10 000 m.

Det var bara 15 grader på Ryavallen och blåsten gjorde det minst sagt svalt. I kultävlingen var Sara Lennman säkerheten själv och var med 16.98 i femte omgången ohotad silvermedaljör. Därmed hade hon alla sina tre kast längre än treans bästa. Medaljen var hennes tredje i SM utomhus och andra för Spårvägen efter brons 2017 och 2019. MAI:s Fanny Roos vann på 18.50 och bronset tog Hässelbys Frida Åkerström på 15.96.

Små marginaler för Reza
10 000 m-finalen inleddes i treminutersfart där halva distansen passerades på 15:04 med Mohammad Reza som anförare av elvamannaklungan. Men sedan fick han ont i ett knä och tappade klungan. Men smärtan i knät släppte, han lyckades springa ikapp klungan och var den som drog upp spurten 300 meter från mål.
Reza fick med sig Hässelbys Samuel Russom och denna lyckades på de sista 40 meterna pressa sig förbi med några decimeter och vann på 29:28.39 – blott 17 hundradelar före Reza. Där bakom avslutade Hälles 10 000 m-debutant Olle Ahlberg riktigt bra och var blott två (!) hundradelar bakom och hade IF Götas Jonas Leandersson precis bakom. Fyran man inom fyra tiondelar. Men silver till Reza trots problemen mitt i loppet efter ett slutvarv under 60 sekunder.

Diskvalificerad
Men en protest lämnades in mot att Reza hade gått in för snävt 300 meter från mål och stört Växjös Omar Nuur. Den gick igenom efter flera timmar med diskussioner och granskning av filmer. Men det slutade med diskvalifikation. Vi hoppas att Reza orkar ladda om för 5000 m på söndag.

Annika sexa i stav
I stav slutade Annika Jönsson delad sexa i stav på 3.56 efter att ha varit över på 3.71 där staven rev ner ribban. Vann gjorde yngre systern Linnea på 4.01 med yngsta systern (!) Gabriella trea på 3.93.
Dagens fjärde topp-8-placering stod Marko Pestic för som sjua i längd på 7.16. Snabbt försökslopp av Moa Moa Hjelmer imponerande i 400 m-försöken där hon var snabbast av alla och med 53.96 gjorde en av de snabbaste försökstiderna i SM-historien. Tre av fem till final på manliga 1500 m – Oliver Löfqvist, Emil Danielsson och Abdelfath Yassin. Oliver var med 3:48.52 snabbast av alla och Emil näst snabbast hundradelen efter. Irene Ekelund tog sig till final men strök sig på grund av skadekänning.

Resultat
Män 
Kvinnor