Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Nytt guld för Nil de Oliveira på 200 m? Foto: Deca Text&Bild

Slagkraftig trupp med många medaljchanser till inne-SM

Spårvägen skickar 32 aktiva till helgens inne-SM i Göteborg. Åtminstone hälften av dem startar med god eller mycket god medaljchans.

Om vi börjar med sprint så gör Nil de Oliveira säsongsdebut på 200 m. Han borde räcka långt på sin grundkapacitet även om Alexander Brorsson med sitt svenska årsbästa 21.28 inger respekt. Nil är regerande mästare från Norrköping i fjol då han vann på 21.14 som är klubbrekord.
På 800 m ska Johan Svensson och Karim Mohammadi skriva ett nytt kapitel i den eviga kampen mot Hässelbys Rickard Gunnarsson. Johan Rogestedt kan dubblera på 800 och 1500 då tidsprogrammet medger det.

Spännande start av Olle

Olle Walleräng gör sin första inomhustävling för säsongen efter att ha tränat i Australien under vintern. Han har Hässelby-duon Adil Bouafif och Nacerddine Hallil att kämpa mot oavsett om han väljer 1500 eller 3000 m. I fjol tog han brons på den längre distansen men har ett guld på 1500 m från 2009 då han satte det gällande mästerskapsrekordet 3:45.96 som också är Olles innepers. Johan Walldén premiärtävlar i spårvägslinnet och han kommer också att räcka långt.


Tay har höjt nivån

På 60 m häck har Marvin Tay hittat en högre nivå i vinter men får svårt att rå på Philip Nossmy som jagar en plats till inomhus-VM. Men får Marvin till det kan allt hända eftersom han förbättrat sitt pers till 7.84. Det är bara en tiondel från klubbrekord och IVM -kval.
Erik Thorstensson kan knipa ett brons i stav tack vare fin form.

Ny trippel i kula?

Den manliga kulstötningen är vår starkaste gren och där framstår Leif Arrhenius som favorit före broder Niklas. Daniel Ståhl kan ta bronset men han får se upp med Huddinges Arwid Koskinen som gått framåt rejält i vinter även om han inte var på på IJSM den gångna helgen. Spårvägen-trion tog SM-trippeln ute både 2013 och 2013 och förhoppningsvis fyller de nu hela pallen också inomhus.
Även i viktkastning kan det bli mer än en medalj. IF Götas Markus Johansson får bära favoritskapet eftersom svenske rekordhållaren Mattias Jons från Hässelby av allt att döma inte verkar komma till start på grund av ryggproblem. Leffe har inte tävlat i vikt på ett par år men kan säkert göra 20 meter och då blir det medalj. Daniel Ståhl kan ta brons.


Jarder största favoriten

Erica Jarder är anmäld på både 60 och längd och framstår som en av tävlingarnas största favoriter i längd. Väljer hon att dubblera kan det mycket väl bli medalj också på 60 eftersom hon i vinter sänkt perset till 7.46.
Nathalie Rohlén har visat att hon är bra i mästerskapen och har medaljchans på både 800 och 1500 m. På 60 m häck ligger Elin Westerlund på delad tredjeplats i Sverige-statistiken med sitt färska personbästa och klubbrekord 8.48 så hon får en tuff match om bronset.
I Norrköping för ett år sedan debuterade Angelica Ström i Spårvägen-linnet genom att vinna tresteg på klubbrekordet 13.38. Hon har det svenska årsbästat med 12.94 och eftersom varken Lynn Johnson eller Khaddi Sagnia är anmälda kan det bli en ny triumf.
Anneli Ståhl jagar sin första senior-SM-medalj i vikt. Chansen förbättras av att statistik-ettan Ida Storm inte är anmäld. Favorit är Huddinges Eleni Larsson.
I de avslutande 4×200-stafetterna finns dubbla medaljchanser. Det råder inget tvivel om att det blir en spännande och intensiv helg i Friidrottens Hus och förhoppningsvis blir det fler medaljer än i fjol.
Så gick det i Norrköping 2013.


Truppen i sin helhet
Sprint-häck

Nil de Oliveira
Carl Armfeldt
Axel Bergrahm
Martin Cameron
Andre Drummond
Mattias Sunneborn
Marvin Tay
Erica Jarder
Gladys Bamane
Isabelle Eurenius
Elin Westerlund

Medel-långdistans

John Foitzik
Robin Leandersson
Karim Mohammadi
Johan Svensson
Fredrik Uhrbom
Johan Walldén
Olle Walleräng
Frida Aspnäs
Elina Johansson
Nathalie Rohlén

Hopp

Björn Bamane
Adam Chiguer
Isak Persson
Erik Thorstensson
Erica Jarder
Aina Griksaite
Angelica Ström
Alissa Söderberg

Kula-vikt

Leif Arrhenius
Niklas Arrhenius
Daniel Ståhl
Anneli Ståhl
Startlistorna i sin helhet