Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Skoog is back!

Det var gott om spårvägare långt fram i Midnattsloppet som avgjordes på Söder på lördagskvällen. Allra bäst lyckades Henrik Skoog som vann hela loppet efter en härligt offensiv löpning på andra halvan!

Henrik var med i tätklungan från start och när de svängde tillbaka längs Folkungagatan mot Medborgarplatsen efter knappt 8 km löpning så var det han som styrde längst fram. Detta med en blick och ett agerande som inte lämnade några frågetecken efter sig ? här var det seger som gällde. De enda som orkade följa Henrik var finländaren Jussi Utriainen och kenyanen Japhet Kipkorir. Erik Sjöqvist hade släppt 40-talet meter.
Henrik avgjorde loppet på sista halvkilometern och vann till slut med två sekunder på 29:39 före Kipkorir. Det hela var ett härligt styrkebesked av Henrik som efter lite skadestörningar på försommaren och sedan en förkylning mitt i sommaren inte haft speciellt mycket flyt denna säsong. Men om två veckor är det Finnkampen i Helsingfors och det kan bli kul!
Segern över Kipkorir och Jussi Utriainen var meriterande. Kipkorir var femma i Göteborgsvarvet i våras på 1:03:43 och Utriainen gjorde så sent som i höstas personligt rekord i halvmaraton med 1:03:24 vid VM.

Johan Olsson ett nytt ansikte!
Tredje bästa spårvägare var ett ansikte som var nytt för många ? Johan Olsson. Johan är ny i Spårvägen till denna säsong och har haft en del skadestörningar. Men han har gjort några lopp och de 31:49 han nu hade lovar gott inför framtiden. Den 6 september är han en av flera spårvägare som springer SM i halvmaraton som ingår i Stockholm Halvmarathon som Spårvägen, Hässelby och Tureberg arrangerar.
Sitt bästa millopp någonsin gjorde Malin Ewerlöf Krepp när hon kom fyra på 35:34. Om hon springer halvmaraton-SM om tre veckor återstår att se!

Läs mer om Midnattsloppet på marathon.se.

Resultat Midnattsloppet, 10 km, på Söder 16/8 2008

Män
1) Henrik Skoog 29:39
2) Japhet Kipkorir 29:41
7) Fredrik Uhrbom 30:49
11) Johan Olsson 31:49
12) Oskar Landin 31:54
19) Daniel Woldu 32:47

Kvinnor
1) Lisa Blommé, Hässelby SK, 34:01
4) Malin Ewerlöf Krepp 35:34
8) Anja Lindberg 36:24