Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Bäst när det gäller! Erica Jarder överträffade sitt gamla personliga rekord fyra gånger i Göteborg! Foto: Ryno Quantz

SENSATIONELLT EM-BRONS FÖR ERICA!!

Efter jätteperset 6.61 i längdkvalet lyckades Erica Jarder i sista finalhoppet persa med ytterligare en decimeter och tog sensationellt brons på inne-EM i Göteborg. 6.71 är ett resultat av världsklass!

Hon har varit friidrottare i många år Erica Jarder och förbättrat sig i små steg år efter år. Men i sin mästerskapsdebut blev det ingen liten förbättring – det blev en OSANNOLIKT STOR FÖRBÄTTRING där hon överträffade sitt gamla pers i fyra hopp och bättrade på sitt klubbrekord inomhus med totalt 33 cm.
Hon inledde finalen med övertramp i vad som var ett avbrutet hopp, fortsatte med nästperset 6.55 efter en bra plankträff och låg i det läget femma.
Grovt övertramp i tredje och så ökning till 6.56 i fjärde. I femte landade hon kring 6.60 men det var övertramp.
Och så sista försöket: Vilket publikstöd när hela Scandinavium klappade! Perfekt plankträff och lååångt … 6.71!! Upp från sjunde till bronsplats!!
– Jag är överlycklig! Finalen kändes som en bonus och det var ren glädje idag!
Erica springer ärevarv med svenska flaggan och musiken dunkar ur högtalarna. Sverige har fått sin första medaljör i detta EM!

Moa till final på 400 m

En extremt tuff satsning i 400 m-semin gav mot spetsposition halvvägs men det krävdes 23.56 – bara två tiondelar över hennes pers på distansen. Hon höll ledningen ända in på upploppet men blev där hårfint passerad av Angela Morosanu och Eilidh Childh och kom i mål som trea och gick till final på placering. 52.38 var bara 0.09 från Moas ett år gamla svenska rekord. Men Morosanu diskvalificerades för att ha stört ryskan Ustalova som föll halvvägs, Moa blev därför tvåa och får en riktigt bra bana i finalen, den fjärde!
Och ur det går för Moa vet vi på söndag kl 11.15.