Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Sara Wäsström – Årets Eldsjäl i inkludering

“En eldsjäl inom kategorin inkludering är en person som målmedvetet arbetar för att motverka utanförskap, som står upp för allas lika värde och rätt till en aktiv fritid” Detta stämmer väl in på Sara som verkligen jobbar hårt med inkludering i Spårvägen.

Hylla vardagshjältar
Folkspel började arrangera galan 2008 för att hylla alla vardagshjältar och ideella krafter som gör vårt otroliga föreningsliv möjligt och att de ska få den uppskattning som de förtjänar. Det är svenska folket som får nominera sina eldsjälar i kategorierna Inkludering, Hälsa, Ledare och Årets Idrottsförening. Galan hölls på Cirkus i Stockholm och sändes i Kanal 7.

Sara startade upp träningsgrupper i Sätra/Bredäng för ungdomar för ca. 4 år sedan och sen dess har verksamheten vuxit där med fler grupper och hon har även fått igång en grupp på Järva med utgångspunkt från Spånga IP. Sara har bra hjälp av alla de tränare som ställer upp på kvällar och helger som gör det möjligt för ungdomarna att få en aktiv och meningsfull fritid.

Vi gratulerar Sara som vinnare av Årets Eldsjäl i inkludering och hennes viktiga jobb med att få fler ungdomar att hitta till föreningslivet och friidrotten.