Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Hårda bud på 800 m. Karim Mohammadi fick verkligen en hård match på Helsingfors Olympiastadion. Foto: Deca Text&Bild

Sanslöst lopp av Granström i Finnkampen!

Bakom de fyra spårvägen-segrarna i Finnkampen i Helsingfors var det två löpare som också stack ut. Helgens klart största personliga rekordförbättring stod Mats Granström för genom att sänka sitt 10 000 m-pers med hela 56,7 sekunder!  

Mats fick ett riktigt bra lopp i bakre delen av klungan som anfördes av finländarna i jämn fart kring 2:55 per kilometer. Och i sista kurvan hade Mats krafter kvar och fick bara stryk av en de blåvita. Med 29:07.24 slutade han trea bakom vinnaren Oskar Käck, 29:04.56, och finländaren Matti Räsänen, 29:05.07.
Mats tid innebar att han sänkte sitt veckogamla perset från SM i Falun med 56.7 sekunder och avancerade 101 placeringar (!) på den svenska genom-tiderna-bästa-listan till 25:e plats! Även Käck satte personligt rekord.

Heroisk insats av Karim
Debutant i Finnkampen var förra helgens sensationella SM-vinnare på 800 m, Karim Mohammadi. Han låg längst fram av svenskarna i 700 meter och fick ta emot mycket gruff från finländarna, framför allt Mikko Lahtio som måste ha fått hela landskampen runt bakfoten. Det var ju inte Finnkampen i BOXNING. Han gav Karim en tryckare efter 350 meter och prejade honom direkt efter hårt. Väldigt märkligt eftersom Finland redan vunnit landskampen. Spårvägaren fick också smaka på en hel del spik.
– Jag är blodig både här och där. Det var nästan som en K1-fight. Finländarna kan verkligen det här med att fightas. Men det var bara kul! säger Karim till SVT-sporten.
Trots allt gruff hade Karim lite krafter kvar till upploppet och hade bara en finländare framför sig i mål. Svenskarna slutade etta, trea, fyra med Karim på sistnämnda plats på 1:53.50. Den boxande Lahtio diskvalificerades direkt efter loppet och det svenska poängövertaget blev 14-7 i grenen som var landskampens sista. Karim ska ha all heder av sin finnkampsdebut! Han krigade och stred och bäddade för det klara blågula poängövertaget!
Resultaten från Finnkampen