Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
De 28 löparna i A-heatet har just startat den 25 varv långa färden. Längst fram på i innerspår tvåan Lars Södergård före den blåklädde slutlige vinnaren Oskar Landin. Foto: Tommy Berlin

Rörliga bilder från ALJ Open

För den som inte var på plats på årets upplaga av ALJ Open på Stockholms Stadion den 4 oktober så finns nu filminspelningar från de tre loppen att beskåda på Internet. På plats är nu också den officiella resultatlistan med mellantider.

Mannen bakom de 14 videosekvenserna är Anders Thelemyr som för andra året i rad dokumenterat händelseförloppet på ALJ Open. Stort tack, Anders!
Den mest spännande scenen är avslutningen av A-finalen på 10 000 m som slutar med en spurt mellan Oskar Landin och Lars Södergård. Oskar leder med 5,5 sekunder vid klockringningen men vid målgång har avståndet krympt med drygt 5,4 sekunder … Det vill säga Oskar håller undan med endast sex hundradelar före starkt avslutande Lars.
Detta återfinns i filmklippet som heter “ALJ Open 2011 M 10 000 m, A-heat, del 5 och är 8:10 minuter lång. Klippet börjar två varv från mål och den som vill gå direkt till upploppsstriden kan spola fram till 2:15 in i filmen.
Till de 14 videosekvenserna.
Officiella resultatlistan med mellantider.
Så gick det på ALJ Open 2010.