Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Raka Spåret i ny skrud

När den sextonde upplagan av vår inomhustävling Raka Spåret genomförs den 8 februari är det med flera nyheter. Vi satsar extra hårt på att få till bra startfält i seniorgrenarna och det innebär bland annat prispengar i åtta så kallade heta grenar. Tävlingen har nu också fått en egen hemsida.

Raka Spåret genomförs i Sätrahall och och ordförande Jan Kowalski ser nysatsningen med prispengar som en angelägen reform inom friidrottssverige.
– Vår förhoppning är att det här är början på vad som i framtiden ska bli en GP-serie inomhus med tävlingar också i Göteborg och Malmö. Det finns alldeles för få seniortävlingar och det är viktigt att skapa tävlingstillfällen på hemmaplan för dem på nivån under våra världsstjärnor.  

Raka Spåret är en femtimmarstävling med alla grenar utom 200 m på programmet. 2009 års tävling kommer avslutas med ett finalpass på 90 minuter där de åtta heta grenarna avgörs och där de tre främsta i varje får prispengar. Viktigt i denna nysatsning är även god tävlingsregi med galainriktning.

Förbundskapten Stefan Olsson är entusiastisk inför Spårvägens planer.
– Det är ett mycket positivt initiativ att stärka Raka Spåret. Jag vet hur mycket Folksam Grand Prix-galorna betytt och om vi kan börja etablera flera liknande tävlingar inomhus betyder det mycket för svensk elitfriidrott. Jag ser verkligen fram emot tävlingarna i Sätrahall den 8 februari.

 Raka Spårets nya webbplats: www.rakasparet.se.