Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Personligt rekord av Moa

I Karlstad i onsdags kvalificerade sig Moa Hjelmer till EM i Barcelona när hon förde det svenska 4x100-laget i mål på 44.36. Två dagar senare satte hon personligt rekord på 200 m.

I fredags var Moa i Gävle och noterade där 23.79 i nästan helt optimala vindförhållanden: +1.9 m/s. Det var personligt rekord med 0.04 men tyvärr fattades nio hundradelar till EM-kvalgränsen. På söndagen var det absolut sista kvaldag till Barcelona-EM och då gjorde Moa ytterligare ett försök då hon i polska Sopot rusade i mål på 24.36.
Men EM-start blir det som sagt ändå – på 4×100 m – och försöken går lördagen den 31 juli kl 10.45. Övriga svenskor i laget är Emma Rienas (IF Göta), Lena Berntsson (Ullevi) och Elin Backman (Helsingborg).
En spårvägare som också tog chansen att försöka klara EM-kvalgränsen var vår höjdhoppare Anna Alexson. Hon har satt personligt rekord med 1.86 tidigare i år och det är bara tre centimeter från kvalgränsen. I finska Lapinlahti på söndagen fick hon dock nöja sig med 1.76. Men det kommer fler mästerskap i framtiden.
Den svenska truppen består av två spårvägare. Förutom Moa stöter Niklas Arrhenius kula och kastar diskus.
Den svenska 44-personerstruppen till Barcelona.