Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Andreas Carlborg, ordförande i Spårvägens FK

Ordföranden har ordet

Nytt år, nya möjligheter.

Ett nytt år har startat och ett par dagar in i det nya året kan vi läsa i Svenska Dagbladet att det kan skönjas en positiv trend i motionsloppen. Efter tre år med mycket ansträngd ekonomi till följd av coronona pandemin som medfört ett omfattande besparingsarbete som präglat vår verksamhet på många plan hoppas vi nu att det vänder.

Verksamheten i Marathongruppen är livsnödvändig för Spårvägens FK:s verksamhet. Vår finansiering är helt beroende på det överskott som Marathongruppen genererar genom sina arrangemang. Och även om vi inte väntar att se intäkter på de nivåerna som verksamheten hade när det var som bäst så håller vi tummarna för att de signaler vi ser nu är början på en längre uppåtgående trend.

När detta skrivs är inomhussäsongen redan igång och 4e februari arrangeras vår klassiska inomhustävling Raka Spåret och redan helgen innan körs Folksam GP  i Sätra som vi samarrangerar med Hässelby SK. Ett axplock av de framgångsrika tävlingar som vi kör. Utöver våra egna tävlingar så har vi år en höjdpunkt med ett VM i friidrott i Europa att se fram emot i Budapest i augusti!

Parallellt med våra egna arrangemang pågår som alltid en febril tränings- och tävlingsverksamhet på flera nivåer och de senaste åren har Spårvägen FK breddat sin verksamhet med syfte att bli en mer komplett klubb som kan erbjuda något på flera nivåer. Genom veteran- och parafriidrott, och verksamhet i områden utanför våra traditionella rekryteringsområden är vi en aktör som ur ett samhällsperspektiv har en viktig roll; för att främja hälsa, mångfald och rörelseglädje.

 God fortsättning på det nya året och ta hand om er!

Andreas Carlborg, ordförande Spårvägens FK