Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Olle sjua i EM-finalen

Med 7:56.44 sprang Olle Walleräng in som sjua i EM-finalen på 3000 m i Turin. Därmed tog han sig in på poängplats i sin seniormästerskapsdebut.

Olle Walleräng gjorde en stabil insats i finalen efter att ha sololöpt delar av loppet. Det är många spårvägare som är stolta över hans insats men Olle själv var besviken när han mötte media efter loppet.
– Jag ar missnöjd och det kändes tungt redan efter fyra–fem varv. Idag kunde jag inte göra mig själv rättvisa, säger Olle som dock bara var tre sekunder över sitt färska personliga rekord.
Det är dock ett faktum att insatsen i Turin ger mersmak inför framtiden och det kommer säkert fler spännande mästerskap för Olle! Hans första inomhussäsong i Spårvagen har varit framgångsrik och utomhussäsongen blir intressant där VM i Berlin är det stora målet.
EM-finalen i Turin tilhörde helt britten Mo Farah som upprepade sin seger från Madrid 2005 tack vare tre kilometrar helt hämn fart – 2:33, 2:33 och 2:33 – vilket ledde fram till mästerskapsrekordet 7:40.17!
Resultaten från EM-finalen.