Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
John Foitzik före Emil Millán de la Oliva (336) och Daniel Lundgren (333). Längre bak John Kingstedt. Foto: Jonas Hedman

Nytt milpers av John Foitzik

På lördagsförmiddagen arrangerade Spårvägen ett 10 km-lopp vid Fiskartorpet med 33 startande. Snabbaste spårvägare var John Foitzik som tvåa på perset 29:36.

Det var fint väder med 4-5 grader och sol men en kännbar vind när Spårvägen ordnade ett välkommet tävlingstillfälle för några elitaktiva. Folkhälsomyndighetens krav på max 50 personer hölls med marginal eftersom 23 män och 9 kvinnor kom till start. Efter det första av knappt tre varv på 3.5 km-rundan ledde Mohammad Reza med 30-talet meter men drabbades tyvärr av magkramp med några kilometer kvar och kunde inte göra sig själv rättvisa på slutet.

Bra avslutning
Han passerades vid åtta kilometer av Turebergs Daniel Lundgren som vann på 29:28. Bakom honom avslutade även John Foitzik bra och tog andraplatsen på 29:36 – åtta sekunder snabbare än hans tidigare bästa tid från Hytteplanmila i Norge i oktober. Reza slutade femma på 29:43, John Börjesson sjua på 30:16 (pers) och Rasmus Bengtsson elva på 31:11.

Tävlingsovan Cissi snabbaste tjej
Snabbaste tjej var Cecilia Norrbom som nådde målet på 35:06 – en dryg minut före Eskilstunas Alice Magnell Millán.
– Roligt att tävla på hemmaplan, jag bor bara 300 meter från banan, men det kändes väldigt ovant att tävla. Det var ett tag sedan förra gången, säger Cissi vars milpers är 33:49 noterat för ett år sedan.
Totalt tävlade tretton spårvägare.
Läs mer på friidrottaren.com
Resultatlistan