Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Oliver Löfqvist på väg mot fjärdeplats i juniorklassen. Foto: Deca Text&Bild

Nytt fint lopp av Oliver Löfqvist i JNM-terrängen

På lördagen arrangerades terräng-NM på vitt underlag i norska Kristiansand med tre spårvägare på startlinjen. Bäst lyckades Oliver Löfqvist som slutade fyra i juniorklassen.

Det var snö, is, vindstilla och bara tre plusgrader och riktigt svårsprunget med ojämnt och hårt underlag på 1.5 km-varvet i Gimlemoen terrängpark i Kristiansand i södra Norge. Det resulterade i långa spikar på 15 mm och längre. Efter sitt överraskande JSM-guld i terräng i Västerås för tre veckor sedan gjorde Oliver Löfqvist, 19, åter ett fint lopp och slutade fyra i junior-klassen över 6 km bara sekunden från brons! Det resulterade också i ett lagbrons! Gustav Nordling, som sprang utom landslaget, var näst bäste svensk på elfte plats.
Bra sprang också seniorlöparna där fjolårsvinnaren Olle Walleräng var sjua och John Foitzik nia. Den senare gick ut riktigt tufft och ledde i början men föll sedan tillbaka. I lagtävlingen tog Sverige silver. Med utom landslaget var M22:an Archie Casteel som var 21:a man i mål på 31:39 och slog en svensk landslagslöpare. Archie är aktuell om det blir ett svenskt M22-lag till terräng-EM.
Resultat M 9.0 km
Resultat P19 6.0 km