Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Nyhetsbrev april 2024

Bäste Spårvägare!!
Efter ett ordentligt bakslag för våren med snö strax efter påsk, börjar värmen ändå komma och man anar att det blir en vår även i år. Några har redan börjat tävla utomhus i de terräng- och gatlopp som arrangerats. 

Arrangemang/Funktionärer
Sommaren närmar sig med stormsteg och vi börjar med en lätt uppvärmning i form av Adidas Premiärhalvan 20 april som i år lockar nästan 5000 deltagare. Om en dryg månad arrangerar vi Adidas Stockholm Marathon lördag 1 juni som sedan följs av både stora och små arrangemang. Anmälningssiffrorna till Maran pekar på att vi kan slå rekordet från 2015 med dryga 22000 löpare. Hur mycket det betyder för klubbens ekonomi kan inte nog betonas, inte minst i dessa tuffa tider. Det är otroligt viktigt för Spårvägen att alla medlemmar, föräldrar, släkt och vänner ställer upp som funktionärer och alla våra uppgifter fram till oktober hittar du på länken

https://sparvagenfriidrott.favvos.com

där du också kan anmäla dig. Bara på tävlingsdagen på Maran gör vi i Spårvägen drygt 270 funktionärsinsatser. Inkomsterna från arrangemangen gör ju också att vi inte behöver sälja lotter, korvar, strumpor med mera och ändå står Spårvägen för tävlingar, resor, läger, kläder som vi kan subventionera.

Spårvägen tränings/tävlingskläder Adidas
Vi vill också puffa för vårt samarbete med Stadium och Adidas där du kan köpa riktigt bra Spårvägen träningskläder, ryggsäckar, väskor med mera till subventionerade priser, du går in på länken

http://www.sparvagenfriidrott.se/klubbklader/ 

Tävlingskläder måste beställas gruppvis. Tränarna i ungdomsgrupperna kommer att ta upp beställningar fram till Klubbmästerskapen som går tisdag 14 maj.

Veteraner kan prova tävlingskläder på kansliet enligt överenskommet med Ola, maila på info@sparvagenfriidrott.se och bestäm tid, fram till 14 maj.

Nya anställda
Vår duktiga ungdomsansvarige Dora Humeur har slutat sin anställning och hennes ersättare blir Imran Lernebo som också är tränare i två av våra Sätragrupper. Han började sin anställning 1 april och börjar så smått komma in i rutinerna.
Vi har också fått stöd till projektet Idrottsklivet från Svenska Friidrottsförbundet, som ska främja friidrottsverksamhet där idrottsrörelsen är svag idag. Vi har anställt Erik Bowallius och kommer främst att utveckla verksamheten vi idag har i Sätra och Järva bland annat genom att erbjuda friidrottsskolor under lovtider.

Parafriidrottsgruppen
Vår lilla Parafriidrottsgrupp för intellektuellt funktionsnedsatta ungdomar 10-18 år tränar vidare.
Under vintern har de tränat i Gustav Vasa skolan och nu i slutet av april börjar de träna på Östermalms IP. Träningen är söndagar kl 14.00-15.00 under ledning av vår mycket uppskattade ledare Liva Gustavsson. Vet du någon som skulle vara intresserad att delta så kontakta kansliet.

Ola Svensson, kansliet Spårvägen