Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Nyhetsbrev 14

Spårvägens arrangemang 2021

Från 1 juni har regeringen lättat på Sveriges coronarestriktioner något och det innebär att vi under försommaren kan arrangera några tävlingar. 

Sollentuna GP, söndag 13 juni, blir den första som är en arenatävling för svensk elit och vissa utländska deltagare.

Ragnar Relay, lördag-söndag 19-20 juni, är en stafett med cirka 130 lag med 10 personer i varje, som springer runt Mälaren med start i Mariefred och målgång vid Drottningholms slott.

Vi är även med och arrangerar Bauhausgalan, söndag 4 juli, som är Sveriges största internationella arenatävling och den går på Stockholms Stadion. Om det inte blir några ändringar i lättnaderna så kommer också 3000 åskådare få se tävlingen på plats.

Som de flesta redan vet är våra arrangemang otroligt viktiga för vår ekonomi och allt överskott från loppen går till den idrottsliga verksamheten. Det gör att vi kan ha låga träningsavgifter, tävla gratis och åka på läger med mera. Vi behöver inte heller be medlemmarna att sälja lotter eller liknade produkter.

Om nu smittspridningen går ner och vaccinationen följer Folkhälsomyndighetens prognoser så hoppas vi kunna arrangera våra lopp med rätt många deltagare från september och framåt. Då måste alla spårvägens medlemmar ställa upp och funktionera mer än vi gjort tidigare under loppet av cirka 6 veckor. Då har vi våra stora lopp som Tjejmilen, lördag 4 september, Rambol Stockholm halvmarathon, lördag 11 september och vi avslutar säsongen med Asics Stockholm Marathon så sent som lördag 9 oktober. Nytt för i höst blir också att all nummerlappsutdelning i samband med de större loppen kommer att vara i Mall of Scandinavia eftersom ishockeysäsongen då börjat i Danicahallen där vi brukar vara.

Vill du redan idag anmäla dig som funktionär till våra lopp går du in på länken  http://www.sparvagenfriidrott.se/aktuellt/3319

Vill du vara med och hjälpa till på en av världens bästa friidrottsgalor med stora delar av Världseliten och alla svenska stjärnor, Bauhausgalan 4 juli, går du in och anmäler dig på länken   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyCLH9vzx7g72kj-4EsRSa_fep8LoGDlhiPFpCtE4fGk0vsg/viewform?usp=sf_link 

 

Lycka till med din träning och tävlingar i Spårvägen!!
Ola Svensson, kansliet