7f48c0c9 3ac1 4c11 94f5 1a06c2a780b1

Jeffrey Ige, t v, hade sällskap på träningen i Växjö den gångna helgen av bl a MAI:s Fanny Roos och Daniel Ståhl. Foto: Anki Lindström

Lyckat landslagsläger för parafriidrotten

tis 7 dec, 2021

Vid årsskiftet blir parafriidrott ny medlem i Svenska Friidrottsförbundet men redan den gångna helgen den 3–5 december genomfördes ett landslagsläger i Växjö där vår kulstötare Jeffrey Ige deltog.

20 parafriidrottare var på plats i Telekonsult Arena i Växjö tillsammans med tränare och assistenter till de rullstolsburna. Det handlade om föreläsningar, träning, filmning och intervjuer. Från Spårvägen deltog förutom Jeffrey också undertecknad.
Lägret var som helhet mycket lyckat!

Främsta meriten är silver i Paralympics
Jeffrey Ige, 38, har en intellektuell funktionsnedsättning och har tävlat i kula i nästan 20 år med silvret i Paralympics i London 2012 som främsta merit. Nu är han tillsammans med Anki engagerad i arbetet med att erbjuda fler med funktionsnedsättning möjlighet att träna friidrott i Spårvägen inom ramen för parafriidrott som nu blir en del av Svenska Friidrottsförbundet.

Parafriidrotten växer
Spårvägen har fått ett verksamhetsstöd från Svensk Friidrott beviljat och kommer använda processmallen "Starta upp Parafriidrott" för att få igång verksamheten. Vi kommer genomföra utbildningen "Inkluderande ledarskap för att möta idrottare med funktionsnedsättning". I dagsläget finns ett 60-tal föreningar i Sverige som bedriver parafriidrott och bland dem märks i Stockholms Distriktsförbund Tureberg, Hässelby och Hanviken.

Läs intervjun med Jeffrey Ige

Läs mer om parafriidrotten i Stockholm i 08fri.s årsberättelse på sidan 8

Anki Lindström och Jonas Hedman