1624b7fb 45c8 4712 b131 be09b41ea394

Joakim har i år förbättrat sitt personliga rekord på 800 m med över sekunden. Foto: Deca Text&Bild

Nytt klubbrekord av Joakim Andersson

tis 6 jul, 2021

En av de bästa Spårvägen-prestationerna på Bauhaus-galan i söndags stod Joakim Andersson för när han förbättrade Kalle Berglunds klubbrekord på 800 m till 1:46.51.

Joakim förbättrade i juni sitt personbästa med fyra tiondelar till 1:47.12 och i 28 graders värme på Stockholms Stadion på söndagseftermiddagen kom ytterligar en stor sänkning med hela sex tiondelar. 1:46.51 gör Joakim till tolva genom tiderna i Sverige och innebar också en förbättring av Kalle Berglunds tre år gamla klubbrekord med tolv hundradelar.

Spände bågen hårt
Jocke öppnade tufft med 51.8 på 400 m följt av 1:18.8 på 600 m och nådde målet som sexa på 1:46.51. Vann gjorde Kenyas Jonathan Kitilit på 1:44.68.
– Riktigt kul att slå klubbrekordet! Det här var sista loppet för den här tävlingsperioden och jag hade bestämt mig för att ge allt. Publik och Stockholms Stadion inspirerar och idag fick det bära eller brista, säger Joakim.
Och det bar.
– Under 52 sekunder halvvägs är i snabbaste laget för mig men det höll ganska bra ändå även om en lite långsammare öppning nog hade varit optimalt. Jag visste att jag hade en bra tid i mig och såg att vid 600 m att det gick fort. När sedan Alexander Lundskog och Johan Rogestedt inte sprang förbi så förstod jag att det kunde bli bra.

"Härligt med publik"
– Att publiken är tillbaka betyder mycket, med liv på läktaren hjälper hela vägen.
Annars har det inte känts så bra på träning.
– Jag här ingen träningsmänniska och det har känts dåligt på träningen. Men jag vet att jag kan lyfta mig när det blir tävling.
Nu väntar en träningsperiod följt av stafett-SM i Huddinge i månadsskiftet juli-augusti och sedan en veckas träning utomlands inför Friidrotts-SM i Borås i slutet av augusti.
Vi säger grattis till Joakim och hans tränare Alexander Nilsson och gläds åt Joakims fina utveckling sedan han kom till Spårvägen för 1,5 år sedan.
Resultatlistan

Joakim Anderssons biografi på friidrottsstatistik.se

Jonas Hedman