Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Spårvägare sedan mer än tio år – Lena Örn och Tobias Lundgren – som efter avslutade elitsatsningar nu tagit plats i styrelsen. Foto: Jonas Hedman

Nya tillskott i styrelsen – Lena och Tobias

Vid årsmötet den 21 mars valdes två nya spårvägare in i styrelsen – Lena Örn och Tobias Lundgren – som här får en närmare presentation.

Lena och Tobias är två före detta elitlöpare som har valt att engagera sig i det viktiga styrelsearbetet. Inom ramen för det ryms en mängd olika frågor och som ledamot har man stor möjlighet att påverka vilka frågor som ska drivas. Lena och Tobias har varit i Spårvägen i mer än tio år och avslutade för några år sedan sina respektive elitsatsningar. För er som inte känner dem så presenterar de här sig själva och berättar varför de tackade ja till styrelseuppdraget när valberedningen frågade.

LENA ÖRN
Jag har varit med i Spårvägen sedan hösten 2007, efter att ha blivit värvad längst bak i bussen av Kent Claesson som lockade med löparskor från Puma. Jag har många bra minnen kopplade till klubben, för mig är det svårt att lyfta fram ett enda bästa minne. Alla träningsläger och tävlingsresor som jag har haft chansen att åka på kommer jag alltid minnas med stor glädje och är otroligt tacksam för! För att inte tala om (tränings-) vardagen med Spårvägen och alla härliga människor i träningsgruppen. Det är livskvalité att kunna satsa på sin passion!

Vattengraven på Lugnet
Ett annat starkt minne, om än inte lika positivt, är SM i Falun 2010 då jag hade chansen att vinna mitt första (och enda) senior-SM-guld. Vi var ganska få på startlinjen på 3000m hinder och jag skulle ”göra mitt lopp”. Starten gick och första varvet kändes ok, jag hade täten. Skönt att kunna se fritt framåt, fokusera på nästa hinder.
Problemet med att ligga först är att man måste orientera sig till nästa hinder, något som jag misslyckades med inför första vattengraven. Jag sprang på banan, runt hindret och insåg för sent att jag skulle vikit av och svängt in till vattengraven.
Jag fortsatte springa och kom först i mål med Charlotta Fougberg närmast bakom, men följden av min miss blev en diskvalifikation och uteblivet SM-guld. Surt, men en lärdom om att jag inte ska satsa på orientering…

Jobbar för Urban Tribes
Idag jobbar jag som löpcoach och administrationsansvarig på Urban Tribes som sysslar med löpträning för företag. Det är varierat och kul och att träna på arbetstid är inget problem (utan kanske snarare ett måste…). Som ledamot i Spårvägens styrelse vill jag engagera mig inom trivselfrågor i klubben. Det är en fantastisk klubb med stora möjligheter och superviktigt att alla trivs från ungdom via junior och senior till veteran.

TOBIAS LUNDGREN
Jag kom från Tyresö FK till Spårvägen som 16-åring hösten 2003 tillsammans med Håkan och Sofia Kaneberg. Att få komma till Spårvägen innebar för mig en oerhört inspirerande träningsmiljö eftersom man redan tidigt gavs möjlighet att få träna i samma grupp som många av landets bästa löpare. I samband med att jag började på Löpargymnasiet i Sollentuna bytte jag tränare till Patrik Tjärdal och hade honom fram tills dess att jag avslutade min satsning. Jag vet inte riktigt när jag slutade men jag gjorde mitt sista lopp där jag hade ambitioner i mars 2013.

1:06:17 det bästa
Prestationsmässigt är jag mest nöjd med mitt personliga rekord på halvmarathon som är 1:06:17. Det är först när man fått distans till sin egen karriär som man får lite perspektiv på vad en stöttande förening med en väl fungerande träningsverksamhet betyder för den enskilde idrottaren. Jag vet inte varför men jag har alltid haft en förkärlek för träningarna på lördag förmiddag som verkligen är en grundpelare i löpverksamheten Spårvägen bedriver. Det är också därifrån jag har mitt kanske starkaste minne från löpningen.

Gruppintervaller längs kanalen var så kul!
Jag vet inte varför det minnet är så starkt men det var en solig lördag och tidig vår när det samlats omkring 30 löpare från hela Stockholm för att springa 1000-ingar längs kanalen i Spårvägens regi. Jag vet att jag tänkte för mig själv att “Jag älskar det här, det är det bästa jag vet”.
Jag tror att det för mig symboliserar strävan mot något och hur kul det kan vara att känna sig motiverad och dela det med likasinnade.  Jag dyker fortfarande upp på lördagspassen emellanåt och tycker det är väldigt roligt att träna med gruppen.

Berätta om dina idéer!
De som ser mig i Klubbis får gärna hugga tag i mig för att bolla tankar och idéer om vad som skulle kunna förändras och göras bättre i föreningen! Personligen tror jag att en förening blir bättre rent idrottsligt och roligare att vara en del av ju fler man känner i föreningen. Det är ett område jag tycker vi ska arbeta med och prioritera i Spårvägen och här vill jag försöka göra skillnad.

Jobbar med obligationer
Sedan 2013 arbetar jag på Danske Bank med obligationer och nu mer specifikt med företagsobligationer. En uppmaning Spårvägens styrelse arbetar för föreningens medlemmar och för att de aktiva ska ges möjlighet att träna, tävla och prestera på en hög nivå. För att det ska kunna göras så bra som möjligt så är det viktigt att styrelsen får veta om du bär på någon bra idé på vad som borde göras för att driva utvecklingen av klubben framåt. Det kan vara stora som små frågor och tveka inte att höra av dig till någon i styrelsen.
Om du är osäker på vem du kan kontakta så ser du vilka som är med i styrelsen här.

Text om årsmötet i mars