Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Nil är i EM-final på 200 m!!!

Vem hade trott att Nil de Oliveira skulle ta sig hela vägen fram till final på 200 m i EM i Helsingfors! Men han är i sitt livs form och ett fantastiskt upploppet tog honom till 20.83 efter att han plockat två man på upploppet!

Nil rusade i mål som trea, tusendelar före italienaren Marani och en hundradel före irländaren Hession. Och när man väntade på den tredje semin för att få veta om Nil skulle gå vidare på placering så blinkade dsq upp på resultatmonitorn. Heatsegraren Tsakonas från Grekland diskvalificerades och därmed gick Nil vidare på placering!

“Vilken känsla!!
– Det var helt fantastiskt att komma ut på upploppet och kunna plocka löpare! Vilken känsla! Men jag fick ta det lugnt i kurvan eftersom jag hade bana tre, det är snäva kurvor här. 20.78 i försöken och 20.83 i semin. Imorgon ska jag slå perset i finalen!
säger Nil.
Nil har verkligen visat en stegrad form den senaste månaden där de sista starterna för EM, som var på Lag-SM, verkligen imponerade. Då vann han 100 på 10.41 och 200 m med nära sekunden på klart under 21. Och nu är han i EM-final på 200 m. Något som bara fyra svenskar lyckats med i EM-historien och 1 de senaste 50 åren. Vilka är de fyra?
Resultaten.