Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Med tre stötar över 19 meter var Niklas Arrhenius en mycket värdig SM-vinnare i kula! "20 meter finns i kroppen. Förhoppningsvis får jag till det i Finnkampen nästa helg! Foto: Jonas Hedman

Nik försvarade SM-titeln

Stora SM i Falun fick en flygande start redan på torsdagskvällen före den Stora invigningen på Lugnet. För nere på Fisktorget vid Faluån genomfördes kultävlingarna och Niklas Arrhenius blev där svensk mästare för andra året i rad! 

Niklas infriade favoritskapet och hade tävlingens fyra längsta stötar med 19.25 i topp. Därmed tog han sin femte raka SM-medalj utomhus efter tre silver 2006–2008 och guld i Malmö förra året. Hans serie var 18.72, x, x, 19.25, 19.12 och 19.16 men det kunde ha blivit ett ännu bättre resultat om inte om hade varit.
– I första stöten fick jag iväg kulan med allt tryck på endast ett finger och det gjorde ont. Jag var ett tag inne på att avbryta tävlingen men efter en kvart kändes det bättre och de sista tre omgångarna gick det att stöta igen. Men jag kunde inte trycka på max i utstöten, säger Niklas som ändå var glad över guldet.
Omkring 400 personer omgärdade det lilla Fisktorget och alla hade sina ögon riktade in mot hörnet av biblioteket och Wayne’w Coffee alldeles vid Falunån där kulringen monterats upp. Det var en härlig stämning vilket de aktiva och publiken tillsammans bidrog till. Och givetvis den utmärkte speakern Pelle Crona!
– Visst taggar man till lite extra när vi får all uppmärksamhet ute på ett torg! Det är bra för sporten, säger Niklas.

Daniel åtta
17-årige Daniel Ståhl debuterade i Stora SM i kula och satsade verkligen allt vilket hördes nästan ändå till Hälsingland där hans pappa Janne är uppväxt. Det räckte till en åttondeplats och sex stötar där hans 15.37 i andra omgången blev den enda godkända. Daniel fick nästan alla stötar (för) långt ut till höger. I första omgången landade han kulan på bromsplankan på höger sidan, den studsade och rullade vidare ut i publiken men det var aldrig någon fara för säkerheten.
Både Niklas och Daniel kommer också att kasta diskus i SM. Detta uppe på Lugnet på lördag klockan 14.50.
Kulresultaten