Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Medel- långlöparnas upptaktsträff

Den 7 november hade medel-långdistansarna upptaktsträff på Löpargymnasiet i Häggvik. Det var framför allt de yngre som var på plats och bland gästerna märktes löpare från både Hammarby och Löpargymnasiet.

Tillställningen dominerades av de unga i Elvira Kanebergs grupp medan de flesta etablerade löparna prioriterade andra aktiviteter. Det kompenserade av gäster från Löpargymnasiet och Hammarby – Per Synnerman och Thobias Ekhamre.
Hela Spårvägens tränarteam var på plats med Kent Claesson, Patrik Tjärdal, Anders “Bamse” Fredriksson samt Håkan och Elvira Kaneberg.
Förmiddagen präglades av tuffa intervall i Edsbergsparken. Alternativen bestod i 6, 8 eller 10×600 m med en minuts vila.
Tre av våra nyförvärv fanns på plats: Cecilia Norrbom, Petra Kihlberg och Abeba Arigawi. Det syntes omgående att den sistnämnda gjort höga 2:01 på 800 m.
Efter lunch liknade det hela en mer konventionell konferens. Kent Claesson summerade säsongen 2009 och konstaterade att den inte var lika bra som 2008 men att den ändå innehöll 23 personliga rekord.

Info från styrelsen
Lars Hagström och Andreas Carlborg berättade om styrelsearbetet så inspirerande att de fick applåder. Det har aldrig hänt förr så vitt jag kan minnas!
Några löpare uppmärksammades också för fina insatser under året: Olle Walleräng, Malin Liljestedt och Niklas Könberg.
Vår chiropraktor Daniel Salov berättade att hans jobb är att återskapa den optimala rörelsen. Ju tidigare han kommer in i bilden desto lättare kan han fixa till en begynnande skada. Tränarna bör vara observanta på ändringar i rörelsemönstret då det ofta är ett tecken på början till en skada.
Träffen avslutades av headcoach Claesson. Hans kostbudskap kan  sammanfattas kort: ät frukost, lunch, middag och två mellanmål. Då behövs inga kosttillskott!