Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Moa Hjelmer p? lag-SM p? Stadion i juni. Foto: Tommy Berlin

Månadens spårvägare: Moa Hjelmer!

September månads Spårvägare är långsprintern Moa Hjelmer. 17-åriga Moa satte på ungdomsfinnkampen personliga rekord på både 200 och 400 m och vann dessutom 300 m häck och 400 m i Skol-SM. Jan Ahlström har fått en pratstund med Moa.

Vad ligger bakom dina stora persförbättringar på 100, 200 och 400 med 12.35, 24.19 och 54.97? ? En bra tränare i Teresa Nikitin! Träningen har flutit på bra och jag har varit väldigt taggad. Säsongen inleddes med 24.45 på 200 i slutet av maj men sedan dröjde det innan du hittade formen i gen. Vad hände? ? Det vart lite misslyckat. Jag var mycket sjuk under våren och kunde inte träna ordentligt så jag fick en tidig formtopp. Men formen kom ju i augusti. Vilken var årets roligaste tävling? ? Ungdomsfinnkampen. Det gick ju så himla bra! Det var kul på ungdoms-VM i Ostrava också men inte som i Göteborg. Är det något du helst vill glömma? ? Starten i semifinalen i ungdoms-VM och starten i 200-finalen på Stora SM i Eskilstuna. Jag måste bli bättre på att starta. Hur hittade du till friidrotten? ? Det var tack vare Jan Abrahamsson som jobbade på min skola. Han tyckte att jag borde prova. Vad fick dig att stanna kvar? ? Det var så kul! Jag fick nya kompisar och träningen var väldigt varierad. Det var aldrig enformigt. Hur mycket tränar du nu under grundträningsperioden? ? Vi började i måndags och kommer att köra fyra pass i veckan men jag misstänker att det blir fem så småningom. Vad tycker du om terrängspåret i Lilljansskogen? ? Det är alltid tufft men så är det under oktober och november. Eller så länge som Teresa tycker att vi kan vara ute. Vilket program läser du på gymnasiet? ? Jag läser Samhälle på Internationella Kunskapsgymnasiet i Liljeholmen. Det ligger bra geografiskt mittemellan Stadion och Sätra! Vad gör du när du inte pluggar eller håller på friidrott? ? Jag ?hänger? med mina vänner. Vi snackar, fikar och shoppar. Har du satt upp något mål för 2008? ? Jag vill åka till junior-VM i Polen. Jag känner att det är något jag kan uppnå. Jan Ahlström