Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Malin Liljestedt spurtvann med en hårsmån före Gabriella Samuelsson: Foto: Deca Text & Bild

Malin och Fredrik klara för terräng-NM

Det blev seger för Malin Liljestedt i NM-testet i terräng i Göteborg på lördagen vilket innebär att hon är uttagen till Nordiska Mästerskapen i Finland om två veckor. Där kommer även Fredrik Uhrbom att representera Sverige eftersom han nu var trea i herrloppet. 

Malin Liljestedt fortsätter att övertyga och efter finnkampssegern på 10 000 m i augusti vann hon nu en ny spurtduell och får därmed snart dra på sig landslagslinnet på nytt! Hon skuggade Gotlands Rebecka Samuelsson i stort sett hela det 8,8 km långa loppet i Skatås och var i mål med sina 32:20.5 två tiondelar före. Det var så jämnt att kransmasen fick vänta till efter mållinjen innan han kunde lämna över segerkransen!
Ytterligare två spårvägare var med i testet som ingick i det klassiska Finalloppet: Lena Örn slutade sjua på 34:14 och Elina Johansdotter femtonde på 36:56. Resultat kvinnor.

Uhris trea
I NM-testet för herrar slutade Fredrik Uhrbom trea på 27:35 – 16 sekunder bakom Hälles vinnare Joel Bodén. Oskar Landin var femma på 27:50. Resultat män.
Terräng-NM avgörs i finska Perniö kommande helg den 7 november.