Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

“Målet är att plåga sig”

I vintras gjorde förre längdhopparen Mattias Sunneborn comeback och förklarade att han nu satsar på 400 m. Det resulterade i bland annat SM-final på 400 m i somras.

Under längdhoppskarriären på 90-talet gjorde Mattias några riktigt bra sträcktider i stafett 4×400 m. På stafett-SM i Uppsala 1993 klockades han för 46.37 och i Huddinge 1996 hade han 46.32. Vid sistnämnda tillfälle fick blev hans IFK Lidingö tvåa ? bara 0.09 bakom vinnande MAI (Niklas Eriksson) som satte nordiskt rekord (3:09.33). I somras satte Mattias personligt rekord på veteran-SM “hemma” på Gutavallen med 48.88. Det förbättrades i SM-försöken i Helsingborg till 48.12. En tid som han sedan upprepade i finalen dagen efter då han blev sjua. ? Målet är att springa under 47 sekunder och det vet jag att jag kommer att göra. Jag vill också slå veteranrekorden på sprint, förklarar Mattias. Han tränar 3?4 gånger i veckan och det blir ungefär en timme varje gång. ? Genom att plåga sig själv så kan jag njuta mer av annat, förklarar han och nämner gårdagens pass i regn på Lidingö. Längdhoppskarriären avslutade han i och med SM i Gävle 2002. Efter det sprang han inte ett steg men styrketränade. Sensommaren 2004 började han springa igen och gjorde första tävlingen inomhus i januari i år. ? Kroppen känns väldigt fräsch. Det är bara vadorna som tenderar att dra ihop sig mer än förut. Om jag skulle träna tio pass i veckan så är jag övertygad om att jag skulle kunna springa under 46 sekunder. Men några sådana planer har jag inte. Under 47 är mitt mål, avslutar Mattias som nu försörjer sig som föredragshållare och fystränare. Jonas Hedman