Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Archie Casteel är nu fyra genom tiderna i Spårvägen och 19:e på den svenska alltime-listan. Foto: Kent Claesson

Lysande maratontid av Archie

Archie Casteel förbättrade i Malaga Marathon på söndagen sitt personliga rekord med över 2,5 minuter till 2:15:48 efter att ha dragit hela loppet själv. Bara tre spårvägare har någonsin sprungit snabbare. Tiden gör honom också till 19:e på den svenska genom-tiderna-listan.

– Jag är nöjd! Vinden kändes lite på några ställen men jag fick ut det jag hade. Samtidigt känns det som att jag kan springa ännu snabbare, säger Archie som alltså drog hela loppet själv.
Kvalgränsen till EM i München nästa sommar är 2:14:30 men redan med denna tid lär han ligga bra till för att kunna ta en av de sex platserna till Europacupen i Maraton som ingår i EM-loppet.

Debuterade med SM-medalj
Han maratondebuterade med ett SM-brons i Stockholm förra hösten då han gjorde 2:18:28. Han har också några snabba halvmaror på meritlistan där det personliga rekordet är 1:03:11 från februari i år vilket gör honom till Sverige-etta på distansen i år.
I Malaga drog han hela loppet själva där första 5 km gick på 16:10, milen passerades på 32:05 och halva sträckan på 1:07:38.

Två nästan jämna halvor
Archie höll ihop det riktigt bra och tappade bara halvminuten på andra halvan (1:08:10) och nådde målet som sjua. Nyblivne svenska medborgaren Mohammad Reza maratondebuterade och följde Archie i 17–18 km innan han släppte och sedan bröt efter 33 km.
Läs mer på friidrottaren.com