Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Ásdís Hjálmsdóttir satte klubbrekord "i fel gren" in sin första tävling för Spårvägen. Foto: Åke Ruus

Lysande debut av Ásdís!

Välkommen säger vi till spjutkastaren Ásdís Hjálmsdóttir från Island som i sin första tävling för Spårvägen – Bottnarydskastet i lördags – slog ett 31 år gammalt klubbrekord!

Ásdís är 32 år och har länge tillhört världseliten i spjut och har en lång rad mästerskap på meritlistan med finalplatser i OS, VM och EM. Bästa placeringarna är åttondeplatsen i EM 2016 och elfteplatser i OS 2012 och VM 2017. Tidigare i veckan blev hennes tävlingstillstånd för Spårvägen klart och på lördagen gjorde hon debut i det blå linnet i Bottnarydskastet i Småland där hon tävlade i diskus och kula. Efter personliga rekordet 52.19 i förstnämnda gren (trea genom tiderna i klubben) slog hon till med 15.14 i allra första kulstöten. Därmed förbättrade hon Marika Nilssons 31 år gamla klubbrekord med 33 centimeter.

Personligt rekord på 63.43
Ásdís har ett personligt rekord i spjut på 63.43 från 2017 (isländskt rekord) och tränas av Kari Kiviniemi i Södertälje. Hon har haft lite skadeproblem men kommer att göra årsdebut i spjut inom några veckor, då lär klubbrekordet i den grenen (48.45) förbättras ordentligt.
I Bottnaryd vann Heidi Schmidt B-gruppen i diskus på 50.34 vilket är hennes bästa resultat på tre år.

Ståhl slog världsettan
Daniel Ståhl vann manliga diskustävlingen på 67.39 och fick revansch på världsettan Fedrick Dacres (67.18). Bakom dem slutade Niklas Arrhenius femma på årsbästat 61.72, centimetern före OS-finalisten Axel Härstedt.

Klubbrekord av Ivar
I P19 slägga förbättrade Ivar Moisander Leif Arrhenius åtta år gamla klubbrekord i slägga med en knapp meter då han kastade 61.05 med 6 kg-redskapet. Detta efter en serie med ytterligare ett 60 m-kast och samtliga sex över 57 meter.