Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lägerdeltagarna i Friidrottens Hus.

Lyckat höstlovsläger i Göteborg

Under höstlovet den 30 oktober–2 november åkte en grupp om elva ungdomar och fyra ledare till Göteborg för att under fyra dagar träna och testa lite nya träningsformer samt lära känna fler inom föreningen, såväl andra aktiva än i sin egna träningsgrupp samt tränare och ledare. Coach Jonas Malm rapporterar.

Första dagen blev en lugn dag med stavträning som Erik Thorstensson höll i och lugn distanslöpning som avslutades med bålstyrka där Moa Hjelmer höll i passet.
Onsdagen blev en lerig dag då långlöparna fyllde en minibuss och åkte ut till Vallhamra där de tillsammans med Sävedalens AIK körde ett intervallpass som i mångt och mycket liknade hur det ser ut på terrängtävlingar idag. En av deltagarna var också uttagen att tävla för Sverige i Nordiska terrängmästerskapen som gick helgen efter i Danmark.
Trots att vädret visade sig från en av sina sämsta sidor blev det ett lyckat pass där alla var nöjda efteråt, de som inte är långlöpare fick ett teknikpass i Friidrottenshus där undertecknad körde längd. Eftermiddagen gick i rörlighetens tecken då Moa och undertecknad körde rörlighet över bla häckar samt fotstyrka.

Fundersamma efter Laserdome
På torsdagen fick våra aktiva visa upp sina färdigheter inom gymnastik då Erik ledde ett gymnastikpass, med hjälp av Pekka Dahlhöjd, som stavhopparna i Göteborg använder i sin träning. Detta följdes upp av att Moa körde ett sprintpass med en del nya övningar för många, allt detta för att förbereda dem inför kvällens gemensamma aktivitet – Laserdome.
Resultatet från Laserdome var väldigt varierat men alla var glada och nöjda, några dock lite fundersamma på varför de inte fick mer poäng.Under passen i hallen fick de även chans att hälsa på och se några av våra bästa friidrottare från Göteborgstrakten träna och några lyckades få en gruppbild med Ebba Jungmark samt så mötte de även Yannick Tregaro.
Lägret var mycket uppskattat av alla deltagare och vi funderar redan på en uppföljning av något slag, kanske redan under jul och nyårslovet fast då på hemmaplan.
Med på lägret var Elias Andersson, Emma Melin, Josefin Echardt, Ebba Adrian, Alexandra Andersson, Olof Nordling, Henrik Nilsson, Linus Gustafsson, Johanna Klättborg, Matilda Olsson och Samina Lindblad samt tränarna Moa Hjelmer, Jonas Malm, Erik Thorstensson och Roger Thorstensson.
Mer bilder finns i bildarkivet.