Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Lugnt årsmöte med några nyheter

Årsmötet förflöt lika lugnt och stilla som vanligt men allt var inte ”the same procedure as last year”. Middagen serverades inte på GIH utan på restaurang Jakthornet, klubban hanterades av Andreas Carlborg i stället för Johan Storåkers och mötesprotokollet fördes av Ola Svensson i stället för Jonas Hedman som valde inomhus-VM i Portland.

Ola Svensson fick föredra den minst sagt fullmatade Verksamhetsberättelsen. Han Lyfte bland annat fram att:
– Daniel Ståhl blev Årets Spårvägare tack vare sin femteplats i diskus på VM i Beijing
– Herrarna tog sitt femte raka lag-SM-guld
– Herrarna tog 200 Standarpoäng, den högsta noteringen någonsin
– Klubben nådde elva av femton uppsatta mål
– Lech Nikitin utsågs till Melin-stipendiat

Överskott på 300'
Även om Åke Ruus är kassör numera så var det Anders Johrén som traditionsenligt skötte den ekonomiska redovisningen. Han konstaterade fjolårets underskott på drygt 100 000 kronor förbytts till ett överskott på 330 000. Av dessa avsattes 80 000 till Jubileumsfonden.
Johrén underströk också vårt stora beroende av arrangemangen inom ramen för Stockholm Marathon Gruppen. Bingon, som finansierade verksamheten under 1970-talet, är nere i 30 000 kronor, eller avkortat 0 (noll) procent.

Efter att mötet med ett 30-tal närvarande lyssnat på revisionsrapporten beviljades styrelsen ansvarsfrihet innan det var dags för valen. De gick helt på Valberedningens förslag som innebar att:
– Andreas Carlborg omvaldes till ordförande på ett år
– Anders Johren, Anna Sunneborn och David Fridell omvaldes som ledamöter på två år
– Marianne Schmidt fyllnadsvaldes på ett år efter Roger Thorstensson, som inte var valbar på grund av sin anställning i klubben
– Kent Gerhardsson omvaldes till revisor på ett år med Alexander Eriksson som suppleant.

Till sist fick  Valberedningen förnyat förtroende i ett år. Den består av Bo Stivert (ordförande), Claes Albihn och Gladys Bamane.

Årsberättelsen 2015
Årsstatistiken utomhus och inomhus 2015