Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
65 spårvägare deltog på Årsmötet på Scandic Park vid Humlegården. Foto: Jonas Hedman

Louise ny i styrelsen

Den 28 mars genomfördes Spårvägens årsmöte på Scandic Park några spjutkast från Stadion. Till ny styrelseledamot valdes förra 800 m-löparen Louise Sandberg.

Platsen var ny men i övrigt var det mesta sig likt när hela 65 spårvägare var på plats på årsmötet – klubbens högsta beslutande organ. Johan Storåkers valdes till mötesordförande och Jonas Hedman till sekreterare och den förstanämnde guide mötesdeltagarna genom dagordningen med van hand. Den 116-sidiga årsberättelsen föredrogs av sekreteraren och vice Anders Johrén och kassör Åke Ruus berättade att 2017 års resultat var positivt, 6500 kr.

Comeback för Lollo
Beträffande valen så gick de helt enligt valberedningens förslag. Det resulterade i att Andreas Carlborg omvaldes som ordförande för ytterligare ett år, Anders Johrén och David Fridell omvaldes likaså och så blev det ett nyval av Louise “Lollo” Sandberg sedan Anna Sunneborn avböjt och avtackades.
“Lollo” firade fina framgnar på framför allt 800 meter och är alltjämnt femma på Spårvägens genom-tiderna-lista med 2:06.11 som hon noterade med efternamnet Wenngren 2002. Hon har faktiskt suttit i styrelsen tidigare – 2006-2008 – gör alltså vad man kan kalla comeback!

Ståhl utfrågad på scenen
I övrigt berättade David Fridell om Marathongruppens arbete med våra långlopp, Anders Johrén intervjuade Daniel Ståhl på scenen, eller snarare körde en frågesport om Spårvägen och kast i vilken övriga spårvägare också deltog!
Kvällen inleddes med middag och avslutades strax före kl 20 då mötesordföranden Johan Storåkers knackade med den bastanta träklubban i bordet och förklarade mötet för avslutat.

Spårvägen Friidrotts styrelse 2018
Ordförande: Andreas Carlborg
Vice ordförande: Anders Johrén
Sekreterare: David Fridell
Kassör: Åke Ruus
Ledamöter    
Lars Hagström Louise Sandberg
Marianne Schmidt
        
Adjungerade    
Kent Claesson
Jonas Hedman

Revisor: Kent Gerhardsson
Revisorsuppleant: Alexander Eriksson

Valberedning    
Bo Stivert (sammankallande)
Claes Albihn
Gladys Bamane