Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Hinderlöparen Lena Örn blev den första mottagaren av Peter Melin-stipendiet. Prisutdelare var Peters fru Denise Melin. Foto: Jonas Hedman

Lena Örn tilldeldades första stipendiet

I samband med Stora SM i Malmö i somras delades Peter Melins stipendium ut för första gången och mottagare blev Lena Örn.  

Peter Melin är en av Spårvägens främsta ledare genom tiderna och avled hastigt och oväntat i februari 2008. Till hans minne har ett stipendium satts upp. Stipendiet delades ut på Spårvägen-middagen på söndagskvällen den 2 augusti och prisutdelare var Peters änka Denise Melin som bor i Malmö.
Lena Örn, 21, får stipendiet för sina löparinsatser på framför allt hinder. Under 2009 blev hon sexa på hinder på U23EM i Litauen, fyra i Finnkampen och på inne-SM (3000 m slätt) samt tog silver på 1500 m på JSM både ute och inne.

Peter Melin avled i en hjärtattack i februari 2008. Han  ledde Spårvägens förvandling från en korpklubb för SL-anställda till en elitklubb under 1970-talet. Han var också en av initiativtagarna till Stockholm Marathon, den tävling som utgjorde starten på vårt framgångsrika samarbete med Hässelby SK.
Hans hustru Denise föreslog i samband med begravningen att i stället för blommor hedra Peters minne genom att sätta pengar på vårt plusgiro i form av ett stipendium. Stipendiet ska vartannat år delas ut till en aktiv och vartannat år till en ledare/tränare.
Artikeln om Peter Melin vid hans bortgång.