Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Lena Örn och Denise Melin. Foto: Jonas Hedman

Lena förste Peter Melin-stipendiaten

I samband med Stora SM i Malmö delades Peter Melins stipendium ut för allra första gången och mottagare var medel-långdistanslöparen Lena Örn.

Lena, 21, får stipendiet för sina insatser på framför allt 3000 m hinder. Under 2009 blev hon sexa på U23EM i Litauen, fyra i Finnkampen och på inne-SM (3000 m slätt) samt tog silver på 1500 meter på junior-SM både ute och inne.
    Peter Melin, som är en av Spårvägens främsta ledare genom tiderna, avled hastigt och oväntat i februari 2008. Till hans minne har ett stipendium satts upp och det delades ut på Spårvägen-middagen i Malmö på söndagskvällen den 2 augusti. Prisutdelare var Peters änka Denise Melin som bor i Malmö.
    Peter ledde Spårvägens förvandling från korpklubb för SL-anställda till en elitklubb under 1970-talet. Han var också en av initiativtagarna till Stockholm Marathon som hade premiär 1979, den tävling som utgjorde starten för Spårvägens framgångsrika samarbete med Hässelby SK.
    Hans hustru Denise föreslog i samband med begravningen att i stället för blommor hedra Peters minne genom att sätta pengar på vårt plusgiro i form av ett stipendium. Stipendiet ska vartannat år delas ut till en aktiv och vartannat år till en ledare/tränare.