Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Leif, t v, och Niklas Arrhenius efter diskustävlingen i Bottnaryd som Leif vann med en dryg meter på 62.78.

Leffe slog storebrorsan Niklas i diskus

Bröderna Niklas, 25, och Leif, 21, fortsätter att imponera och på lördagen lyckades Leffe för andra gången slå brorsan i specialgrenen. I småländska Bottnaryd skickade han iväg skivan 62.78 och kastade därmed en dryg med längre än Niklas.

Leffe och pappa Anders kom från USA bara två dagar före tävlingen och det var en jetlaggad Leffe som tog plats i ringen i Bottnaryd. Trots det så presterade han tre godkända kast över 60 m med 62.78 i topp. Det är bara några decimeter från hans personliga rekord från tidigare i år (63.12).
– Det var omväxlande vind. Ibland vindstilla och emellanåt bra motvind, säger ledaren Åke Ruus.
Niklas hade ett uppvärmningskast på ca 64 m och i tävlingen två kast utanför sektorn som var längre än hans 61.60 som innebar andra plats.
Bottnarydskastet är ett tvådagarsevenemang med en rad kringaktiviteter. Konferencier för Strongman-tävlingen är till exempel Ingvar Oldsberg och det är inträde för att bevittna det hela.
Direkt efter tävlingen åkte Niklas, Leif och Anders till Helsingborg för att träna. På onsdag den 2 juli är de på plats i Göteborg och Slottsskogsvallen för årets lag-SM.