Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Martin Stenmark stod för underhållningen på Stockholm Marathons 30-årsfest. Foto: Tommy Berlin

Långloppsnostalgi på högsta nivå!

På onsdagskvällen arrangerade Spårvägen och Hässelby en jubileumsfest med anledning av att det 2008 var 30 år sedan Stockholm Marathon startade. 180 personer njöt av mat, dryck, underhållning och – inte minst – långloppsnostalgi!

Platsen var Stjärnrummet högst upp i Globe Hotell. Inbjudna var funktionärer, ledare, samarbetspartners och andra som under årens lopp hjälpt till med Stockholm Marathon, Tjejmilen, Vår Ruset, friidrottsgalan i Globen och alla de andra (långlopps)arrangemang som Spårvägen och Hässelby arrangerar.
För jubileumet gällde inte bara Stockholm Marathon. Tjejmilen fyllde 25 år förra året, Vår Ruset firade 20 år som arrangemang och så är det ju bara en månad kvar till den 20:e friidrottsgalan i Globen!

Prisutdelningar
Kvällen inleddes med att en lång rad förtjänstpriser – diplom och medaljer – delades ut av Stockholms Friidrottsförbund och Svenska Friidrottsförbundet till välförtjänta ledare som jobbat med ovan nämnda arrangemang. Ett dussintal spårvägare fick pris av olika kategorier. Janne Ahlström och vår ordförande Jan Kowalski fick tillsammans med Hässelbys Anders Olsson en plakett av SFIF som tack för allt som Spårvägen och Hässelby bidragit med till Svensk Friidrott med alla tävlingsarrangemang.

Mycket publik redan första året
Det var en hel del återblickande på det som hänt de senaste 30 åren. Konferenciern Thomas Enström och A. Lennart Julin berättade om hur det hela började 1979 och Lennarts beskrivning av sina minnen från premiärloppet var onekligen kul att höra! Han var då speaker på lastbilen och när den körde längs Sturegatan, där loppet då gick, så var det så mycket publik att de täta åskådarleden öppnade och slöt sig omedelbart före och efter att ledarbilen och ledaren Jukka Toivola passerat!
Det visades också en film med inslag från de tre decennierna. Då nådde nostalgin verkligen sin höjdpunkt!
Kvällen avslutades med att Martin Stenmark plötsligt stod på scenen! Han stod för en härlig underhållning!
Ett speciellt tack till Staffan Skog som var festfixare!

Tommy Berlins bilder från jubileumsfesten.