Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Kvala in till GE Galan på Raka Spåret!

Söndagen den 8 februari arrangerar vi Raka Spåret i Sätra. Där finns chansen att kvala in till GE Galans huvudtävling i några grenar.

Raka Spåret är en av vinterns bästa friidrottstävlingar och innebär en unik möjlighet för svenska friidrottare att kvala in till GE Galans huvudtävling onsdagen den 18 februari. Kvalificeringsmöjligheten finns i fem grenar och bäste svensk som klarar de uppsatta kriterierna är garanterad en plats Globen.
– På det här sättet vill vi ge svenskar som gör bra resultat på Raka Spåret möjlighet att tävla mot bästa tänkbara motstånd i Globen, säger Ulf Saletti som är tävlingsledare för GE Galan.
Trots att inomhussäsongen fortfarande är ung har tre svenskar redan klarat gränserna i de fem kvalgrenarna. Spårvägens Olle Walleräng sprang i lördags 3000 m på 8.01,42 och Ulrika Johansson noterade i samma tävling 4.23,43 på 1500 m. Även Kajsa Haglund har underskridit 4.25 på sistnämnda distans.
Raka Spåret genomförs söndagen den 8 februari och då har de och hela den övriga svenska eliten chansen att kvalificera sig för GE Galan i Globen den 18 februari.  

Kvalgränserna till GE Galan
M 400 m: Bäste svensk klar för minst C-final om under 48.50.
M 3000 m: Bäste svensk om under 8.05.
M Längd: Bäste svensk om över 7.40.
K 60 m: Bästa svenska om under 7.40.
K 1500 m: Bästa svenska kvalar in till K 1 mile om under 4.25.

Anmälningstiden till Raka Spåret går ut nu på fredag den 30 januari. All info om Raka Spåret finns här.