Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Oliver Löfqvist, ny klubbrekordshållare på 10000m med 28.28.61

Klubbrekord i Oslo och långa kast i USA

Nytt klubbrekord på 10000m i Oslo och fortsatt fin form bland våra kastare.

Nära EM kval i sololopp
Oliver Löfqvist och Mohammad Reza hade tagit sig till Oslo för att springa 10000m fredag 19 april.
En efter en hoppade löpare av innan loppet och till slut var det endast våra två spårvägare på startlinjen.
De hade bestämt att dra tre varv var men tyvärr hade inte Mohammad någon bra dag och klev av efter 6000m. Oliver fick dra helt själv från 2400m vilket gör hans tid 28.28.61 än mer imponerande. Det var nytt klubbrekord med 15s. Oliver hade det tidigare med 28.43.45. Endast 8s över EM kvalgränsen vilken han får en ny chans att klar i London 18 maj då det är ett nytt 10000m lopp med fler löpare på startlinjen.

Långa kast
Vår kastgrupp i Spårvägen levererar bra resultat i början av utomhussäsongen. Flera av dem pluggar i USA och där är säsongen i full gång. Vi har också haft några som varit över och tävlat i Kalifornien senaste tiden. Dit hör Emma Ljungberg och Daniella Persson som nu i helgen tävlade på Mt.Sac i Walnut, CA och presterade fina kast med 55.96 för Emma vilket var årsbästa och 52.17 på Daniella vilket var nära årsbästat.

Ivar Moisander har gjort fyra släggtävlingar i USA och förbättrat sig i alla tävlingarna. Även Ivar var med på Mt.Sac och där fick han på 68.85 vilket är knappt en meter från hans personliga rekord.

Sebastian Löschner börjar närma sig dröm 60 i diskus. 58.21 är hans rekord och i helgen kastade han 52.44 vid tävlingar i Auburn, AL.

Hannah Hilding är en av våra kastare som pluggar i USA och hon har verkligen höjt sig flera nivåer i alla kastgrenar. Två nya pers i helgen med 14.80 i kula och 57.55 i slägga vid en tävling i Houston, TX.

Ser som sagt bra ut för kastarna och då har inte vår regerande olympia- och världsmästare Daniel Ståhl inte inlett säsongen ännu. Ska bli spännande att följa Daniel och även Sara Lennman som har kvalat till EM i kula. Rebecka Hallerth i slägga ser vi också fram emot att få se i ringen snart då hon börjar närma sig 70m linjen.

Sedan tidigare har Tindra Törnestam klarat JVM gränsen i diskus med 49.17.