Veteran

Välkommen som medlem i Spårvägens Friidrottsklubb Veteran/Masters
Spårvägen är en av Sveriges bästa friidrottsklubbar även när det gäller veteranverksamheten. 2016–2019 toppade vi SM-poängtabellen för veteraner och har också flera internationella mästerskapsmedaljörer. Om du är 35+ och vill träna och/eller tävla i friidrott så är du varmt välkommen till Spårvägen. Vi supportar våra klubbkompisar och våra medtävlande för att på så sätt skapa en härlig idrottsmiljö.

Från det år du fyller 35 så finns möjlighet att tävla i veterantävlingar. Ibland arrangeras tävlingar särkilt för veteraner och ibland sker tävlingarna tillsammans med seniorer och yngre åldersklasser. Klasserna är indelade i femårsintervaller; 35-39, 40-44, 45-49 och så vidare.

Kommunikation
Verksamheten drivs ideellt. För enkelhetens skull sker all viktig information via facebook. När du blir medlem i Spårvägen friidrott blir du inbjuden till Spårvägens veteraners slutna facebookgrupp. Där kommuniceras all viktig information och du kan också komma i kontakt med andra medlemmar och få svar på frågor om du undrar något.

Att vara medlem i Spårvägen Friidrott
Som medlem bidrar du till klubbens utveckling och gemenskap.
Därför är det viktigt att du är väl förtrogen med klubbens policys (pdf)

Träning
Spårvägen har ingen organiserad träning för veteraner. Det finns några informella träningsgrupper som sköts av de aktiva själva. Via facebook finns det möjlighet att komma i kontakt med dem. Vi rekommenderar att du går på 08fri.Masters öppna träningar eller deltar i någon tävling för att få personlig kontakt med dina klubbkamrater.
Inom projektet 08fri.Masters erbjöds under sommaren 2019 möjligheten att prova på friidrottens olika grenar. Dessutom arrangeras mjölksyraträning på Stockholms Stadion varje vecka med fortsättning under hösten 2019. Om detta fortsätter under 2020 kommer det att meddelas på instagram: 08fri.masters

Tävling
För att tävla måste man vara medlem i en klubb ansluten till Svenska Friidrottsförbundet. Spårvägen friidrott är en av Sveriges största friidrottsklubbar. Fördelarördelarna med att vara med i en större klubb är möjlighet att få ihop tillräckligt många aktiva för stafettlag och att hitta träningskamrater. Alla som vill kan vara med och tävla på till exempel DM eller SM. Var och en anmäler sig själv och står för sin egen startavgift. Eventuella resor och boenden på annan ort betalar man också själv.
Klädsel vid tävling: Spårvägenlinne/tröja (obligatoriskt och krävs av tävlingsarrangörer), svarta byxor.

Medverkan som funktionär
Spårvägen arrangerar tillsammans med Hässelby SK flera stora årliga motionslopp som finansierar i princip hela vår verksamhet. Därför är det viktigt att alla medlemmar ställer upp som funktionärer någon av dagarna före samt på respektive tävlingsdag. Veteraner förväntas ställa upp en gång per år. Som tack betalar klubben anmälningsavgiften på Veteran-SM.

Svenska Friidrottsförbundets veteransida
Det är aldrig försent att börja med friidrott
Veteranrekord
Snabbhet med Sunneborn