Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Kalle Berglund bakom Keep Up RC:s Tom Honig (fyra) och med Ärlas Adam Hammarberg (trea) bakom. Foto: Ryno Quantz

Kalle och Archie vann i Höstrusket

Kalle Berglund tävlade på lördagen för första gången sedan OS-försöken i somras och vann Höstruskets 10 km på Norra Djurgården. Med 31:25 var han fyra sekunder före Kristofer Låås. Seger blev det även för Archie Casteel i maratonloppet.

Kalle har haft ett tufft år med blott sex tävlingar sedan han drabbats av överträning, skador och kunde inte göra sig själv rättvisa i OS-försöken på 1500 m i Tokyo. Efter har han tagit det väldigt lugnt med träningen vilket är viktigt när man varit övertränad men på lördagen drog han på sig nummerlappen för att springa fort igen.
Kalle utmanades av Keep Up RC:s Kristoffer Låås på slutet men tryckte till och vann med fyra sekunder på 31:25 utan att gå för fullt.
– Det var lite av ett tröskelpass. Kalle springer tio mil i veckan och är ännu inte uppe i full träning, men allt går enligt plan, säger coach Kent Claesson.
Ytterligare tre spårvägare var bland de tio bästa med Daniel Gleimar som femma på 32:19. I kvinnliga loppet slutade Jessica Borg tvåa på persnära 36:33.

Övertygande maratonseger av Archie
Det var sex grader varmt och en härlig höstsol vilket maratonlöparna njöt extra mycket av eftersom de avverkade 10 km-varvet fyra gånger. Tre man höll ihop i tre mil – Archie Casteel, Örebro AIK:s Gustaf Leonardsson och Fredrikshofs Albin Olofsson. Archie är Sverige-etta i halvmaraton i år med 1:03:11 och tog i maratondebuten i fjol SM-brons på 2:18:28. Nu använde han Höstrusket till ett inspirerande långpass.
– Planen var att han skulle hålla 3:45 per kilometer de tre första milen och det fungerade bra. Sedan höjde han farten så att den sista gick på 33 minuter och kom i mål på 2:35:53, säger Kent Claesson.
Med det var han 3,5 minuter före Gustaf som med 2:39:22 satte pers med en halvminut och ytterligare 5,5 före Albin.
– Målet är att Archie ska springa fort i Malaga Marathon den 12 december, säger Kent.

Resultatlistan