Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Ingen hade en chans mot Kalle Berglund i spurten på 1500 m. Foto: Deca Text&Bild

Kalle försvarade SM-titeln

Sex medaljer blev det under andra SM-dagen på Sollentunavallen och för gulden stod Kalle Berglund (1500 m), Elin Westerlund (100 m häck) och Daniel Ståhl som anförde en trippelseger i kula!

Kalle Berglund är inte mer än 20 år men vann lekande lätt sitt andra raka SM-guld på 1500 m efter en lysande spurt sista 200 meterna! Med 55 sekunder på slutvarvet kunde börja firandet redan före mållinjen och avståndet till tvåan Elmar Engholm från Hässelby blev därför bara knappt fyra tiondelar – 3:50.24 mot 3:50.60.
Det var inte mycket som fattades för att det skulle bli ytterligare en medalj eftersom Johan Walldén spurtade in som fyra på 3:53.06 – bara 1.35 från brons.

Första guldet på sex år för Elin
I fallet i EM-försöken på 100 m häck i juli drabbades Elin av ett benmärgsödem men hon kom ändå till start och vann klart på 13.42! Det var hennes andra SM-guld – sex år efter det första som kom i Falun 2010 då hon tävlade för KA2 IF.

Silver för Elias i slägga
I Söderhamn i fjol tog Elias Håkansson sitt första SM-guld tack vare 71.31 vilket var en knapp meter längre än tvåan Oscar Vestlund från IF Göta. På Sollentunavallen ledde Elias till femte omgången då Oscar passerade tack vare 70.32. Det blev segerresultatet eftersom Elias stannade på 68.29.

Ny trippel av Daniel, Niklas och Leif
Första gången det hände var på Stockholms Stadion 2012 och nu hände det för fjärde gången – Spårvägen-trippel i kula! Daniel Ståhl försvarade sitt guld från Söderhamn tack vare personliga rekordet 19.38, Niklas tog silver på 19.15 och Leif bronset på 18.61.
Trion har verkligen skämt bort oss med medaljer i kula och detta var faktiskt Spårets åttonde raka SM-guld i grenen! Niklas och Leif har tre vardera och Daniel två. Att det i fjol bara blev en dubbel berodde på att Leif var skadad. Niklas har tagit medalj hela elva år i rad – tre guld och åtta silver!