Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb

Jubileumsmara med starka Spårvägsinslag

På lördag genomförs Stockholm Marathon för 30:e gången. Spårvägen ställer upp ett starkt lag.

Lilian Magnusson var fjolårets stora fynd på långdistans. Hon kom från ingenstans och vann både SM och Finnkampen på 10 000 m på nolltid.
– Marathonmässigt ligger hon på Berlin-nivå (2.37), säger tränaren Anders Szalkai. Vinterträningen har fungerat bra med undantag av att hon haft lite känning av en hälsporre.
Malin Ewerlöf Krepp har lagt ytterligare tolv månaders träning bakom sig jämfört med förra året. Malin, trebarnsmamma liksom Lilian, har av och till drabbats av småförkylningar men hon räknar med att vara starkare än 2007.

Kent siktar på tredje raka

Kent Claesson gör sitt fjortonde individuella SM-guld.
– Said Regragui och ytterligare några blir svåra men jag får hoppas på min rutin, säger han. Terräng-SM var ingen höjdare men efter det så har det lossnat. Formen är så god som den kan vara.
Dagen före ägnar Kent åt att hämta och lämna barn på skola och dagis samt lite jogg men med så mycket vila som möjligt.
Anders Szalkais form är väsentligt bättre än förra året.
– Jag hoppas kunna göra ner mot 2.30, säger han.
Det är långt ifrån glansdagarna men så är träningen halverad på grund av arbete och familj. I år slipper Anders stå i PUMA:s monter i två dagar vilket betyder att han kommer till start med ganska fräscha ben.
Fredrik Hellgren gör sitt 15:e raka Stockholm Marathon. Hans bästa tid, 2.38.43, ligger några år tillbaka i tiden.
Johanna Brinne Roos startar inte på grund av skada och Daniel Woldu springer inte heller då han har problem med sköldkörteln.