Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Johan Storåkers, t v, tillsammans med mötesordförande Lars Liljegren i mitten och 08fri.s verksamhetschef Björn Sveen. Foto: Jonas Hedman

Johan omvald som ordförande

Torsdagen den 4 december genomfördes Stockholms Friidrottsförbunds årsmöte på en plats som var helt ny för denna tillställning men samtidigt välbekant för de flesta – Sätrahall. Spårvägens Johan Storåkers omvaldes som ordförande och svingar 2015 klubban i landets största distriktsförbund för fjärde året.

Kvällen inleddes med den traditionella jultallriken kl 17.30 varefter de 50-talet närvarande flyttade sig 30 meter ut till foajén som förvandlats till en indraperad och trivsam möteslokal med scenen intill ingången till läktaren.
Stockholms nytillträdda idrottsborgarråd Emilia Bjuggren inledde med ett anförande om vad hon gör för att skapa de bästa möjligheterna för idrott i distriktet och delade sedan ut en rad priser till framgångsrika aktiva och ledare assisterad av styrelseledamot Helene Bourdin.
Priser för årets bästa i P17 respektive F17 gick Simon Litzell (spjut) och Elienor Werner (stav) som båda representerar Hässelby SK. Till bästa klubb i åldersgruppen 15–17 år utsågs Hammarby IF som bland annat vann Lag-USM. Mottagare av priset var Peter Wikström som en stund senare fick återvända till scenen för att ta emot pris som Årets ungdomsledare. Bästa klubb 12–14 år var Täby IS och vinnare av lagtävlingen STH Cup var Hammarby IF (13-årsklassen) respektive Huddinge AIS (11-årsklassen).

Åter en världsmästare från distriktet
30 ombud från 15 föreningar var på plats när det formella årsmötet inleddes 18.30. Förre ordföranden i Stockholms Idrottsförbund, Lars Liljegren, valdes till mötesordförande och ledde mötet med bravur.
Johan Storåkers berättade därefter om det för distriktet så framgångsrika 2014 som bland mycket annat innehöll VM-guld inomhus på 1500 m av Hammarbys Abeba Aregawi som också blev tvåa i Diamond League på distansen.
Det har också varit ett stort arrangörsår för Stockholm med årliga evenemang som XL-Galan, DN Galan, Stockholm Marathon, Midnattsloppet, Stockholm Halvmarathon och inte minst Lidingöloppet som arrangerades för 50:e gången, sa Johan.

Börje gick och Åsa kom
Inga motioner eller styrelseförslag var inlämnade så diskussionerna blev färre än vanligt. När det gäller personvalen så blev det omval rakt igenom med ett undantag. Vice ordföranden Börje Wigfeldt hade avböjt omval och avtackades för sina åtta år i styrelsen.
Börje har betytt mycket för 08fri. Under dessa år, framför allt har han tillfört mycket när det gäller ekonomiskt kunnande men han har också bidragit med att kunna se på vår verksamhet lite utifrån vilket är värdefullt, sa Johan.
Ny i styrelsen efter Börje blir Åsa Jonsson som kommer från Trollhättan men nu studerar till Naprapat i Stockholm. Hon är bland annat med i Svenska Friidrottsförbundets ungdomsråd och medlem i IFK Halmstad.
Helene Bourdin och Mateusz Stec omvaldes på två år medan det alltså blev nyval på Åsa. Anna Berkus Kolte, Louise Cedervall Lindström och Roger Karlsson har ett år kvar på sina respektive mandatperioder.

Valberedningen har under det gångna året bestått av Ulrika Hellberg (ordförande) och Rasmus Olofsson. Båda omvaldes och invaldes gjorde också avgående styrelseledamoten Börje Wigfeldt. När det gäller revisor och revisorsuppleant fick såväl Kent Gerhardsson och Jörgen Silén förnyat förtroende.

Dejan och Mateusz informerade
Efter avslutat möte informerade 08fri.s utbildningsansvarige Dejan Mirkovic om de clinics, utbildningar och ungdomsläger som distriktet arrangerar och ställde frågan till auditoriet hur givande och intressanta man tycker att dessa är. Detta med anledning av att man önskar att fler klubbar anmäler mer folk till dessa.
Några klubbledare berättade att de har ungdomar som var jättenöjda med ungdomslägret och även clinics fick fina omdömen. Alla var överens om att hjälpas åt att sprida informationen om clinics, utbildningarna och ungdomslägret bättre.

Kvällens sista punkt stod styrelseledamot Mateusz Stec för genom att berätta om vikten av att klubbarna rapporterar in utbildningstimmar för SISU och LOK-sammankomster. Detta eftersom dessa tal gått borde kunna vara betydligt högre bara klubbarna får ordning på administrationen och lägger tid på att i högre grad rapportera in dem.
Därefter tackade Johan Storåkers för visat intresse och önskade lycka till på friidrottsbanorna under 2015!

Stockholms FIF:s styrelse 2014-15
Ordförande
Johan Storåkers

Ledamöter
Anna Berkius Kolte
Helene Bourdin
Louise Cederwall Lindström
Åsa Jönsson
Roger Karlsson
Mateusz Stec

Valberedning
Ulrika Hellberg, ordförande
Rasmus Olofsson
Börje Wigfeldt