Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Jan Kowalski.

Jan Kowalski 40 år

Spårvägens Friidrottsklubbs ordförande Jan Kowalski fyller idag 40 år. Han är ung i sinnet och en vital, engagerad och dynamisk person.

Sedan 2004 har han lett arbetet i Spårvägens Friidrottsklubb med fast hand och han tvekar inte för att arbeta hårt vare sig det gäller svåra beslut eller mera vardagsnära gräsrotsarbete. Samtidigt har han en förmåga att få människor omkring sig att växa.
Att Spårvägen nu är en etablerad elitklubb i Sverige-toppen är självklart inte en mans verk men jag vill betona att Jan genom sin enorma ledarinsats haft en stark påverkan på klubbens utveckling under de senaste åren. Han har även gjort stora avtryck i friidrotten utanför klubbstyrelsen. I Stockholm Marathon-organisationen är han en viktig kraft i såväl det mer strategiska styrelsearbetet som i den operativa tävlingsledningen.

Ordförande också i Stadionklubbarna
Inom Stadionklubbarna har han som ordförande professionaliserat verksamhetsinriktningen så att den världskända galan kunnat ta ytterligare kliv på friidrottsscenen. Vid senaste årsmötet i Svenska Friidrottsförbundet blev han invald i förbundsstyrelsen.

Vi är många som ofta undrar hur han får tiden att gå ihop. Kännetecknande för Jan är samtidigt att han aldrig gör något halvdant. Hans intresse för andra människor är stort och han har en god empatisk förmåga.

Det är en stor idrottsledare och Spårvägenvän som föreningen idag gratulerar!