Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Alexander Holmblad spurtar ner Jesper Bokefors, t h, och Napoleon Solomon, t v, och tar guld på 1500 m i P17! Foto: Deca Text&Bild

IUSM17: Första guldet för Alexander

Flera medaljer i USM-sammanhang har han tagit, Alexander Holmblad, och på IJSM-IUSM17 i Sätra kom första individuella guldet tack vare en bra avslutning i 1500 m-loppet i P17!

Alexander var uppe och drog i mitten av loppet men sedan blev det kamp om medaljerna på sista varvet och tre man kom i mål inom mindre än tre tiondelar. Och först av alla var Alexander på nya personliga rekordet 4:08.15! Tvåa var Upsalas Jesper Bokefors och trea Hovets Napoleon Solomon.
Alexander gjorde sin fjärde 4:08-tid denna vinter och satte pers för tredje gången. Med tanke på den styrka han visade på sista varvet finns det alldeles säkert mer att ta ut tidsmässigt.
På IUSM för ett år sedan satsade Alexander stenhårt men orkade då inte ända fram. Det gjorde han nu! Angående framtiden så konstaterar man att kvalgränsen till sommarens ungdoms-VM i Lille är 4:02.00.

Farfar på plats
Alexanders farfar var på plats i Sätrahallen och gladdes åt att familjen nu fick sin åttonde SM-medaljör (i olika idrotter). Farfar själv, Lasse Holmblad, blev svensk seniormästare i diskus i Malmö 1979.