Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Elin Westerlund gjorde allt rätt i 60 häck-finalen och vann med 0.06 på klubbrekordet 8.27 före Götas Maja Rogemyr på banan innanför. Foto: Deca Text&Bild

ISM2: Guld och klubbrekord för Elin

Finaldagen av ISM i Malmö resulterade i sex medaljer varav tre guld och för dessa stod Elin Westerlund, Moa Hjelmer och Erica Jarder.

Elin Westerlund satte klubbrekord på 60 m häck med 8.35 på Raka Spåret och den formen hade hon inte bara bevarat utan spetsat ytterligare. Hon var snabbast i försöken med 8.36 och vann sedan finalen med 0.06 på 8.27 – hennes första ISM-guld och andra titel, den första tog hon utomhus 2010. Tiden förde upp henne till delad sjundeplats på den svenska genom-tiderna-listan.
Kvinnliga 400 m hade jämna försök och spännande blev även finalen där Moa Hjelmer ledde hela vägen men det blev riktigt tight på slutet eftersom MAI:s Josefin Magnusson så när lyckats komma ikapp. Med 55.01 var Moa bara 0.03 före Josefin.
I längd fick Erica Jarder inte ut allt men vann ändå sitt sjätte ISM-guld tack vare 6.35. Tvåan Malin Marmbrandt från Västerås var distanserad md 15 cm.

Erik snuddade vid guldet
I somras var Erik Thorstensson riktigt nära guldet i Söderhamn och om möjligt ännu närmare var det denna gång. Han tog 4.96, 5.11, 5.22 och 5.27 i första och rev sedan tre gånger på pershöjden 5.32. Hellas Calle Sténson hade ett protokoll som var så lika att det krävdes skiljehopp för att skilja dem och även om funktionärerna gjorde fel och började med att sänka till föregående höjd (5.27) så hade det kanske inte så stor påverkan på slutresultatet. Calle klarade direkt och Erik rev. Silver igen alltså för Erik som nu har tre ISM-medaljer och två utomhus och verkligen kan plocka fram sitt bästa när det verkligen gäller.

Johan tillbaka på allvar
Efter en skadestörd sommar (hälsenorna) som gjorde att han missade andra säsongshalvan i somras var Johan Svensson tillbaka på 800 m och efter heatseger i försöken krigade han sig till ett brons på 1:52.49 – bara 0.02 från silvret som togs av Hässelbys Emil Blomberg. Medaljen var Johans fjärde inomhus.
Gladys Bamane följde upp fjärdeplatspå på 60 m från lördagen med att ta brons på 200 m på 24.73 vilket innebar hennes fjärde ISM-medaljer på distansen.
Marvin Tay var snabbast i försöken på 60 m häck med årsbästat 7.91 och blev sedan fyra i finalen på 7.94, bara 0.02 från medalj. Den tredje fjärdeplatsen tog Axel Bergrahm på 400 m.

Det svenska rekordet som inte blev …
Helgen avslutades med 4×200 m och efter fina framgångar genom åren saknades nu allt vad flyt heter. I kvinnliga stafetten sprang Gladys Bamane, Elin Westerlund, Isabelle Eurenius och Moa Hjelmer och gjorde ett riktigt bra lopp där Moa på sista sträckan höll undan för MAI och var först i mål på 1:37.74 – 0.03 under MAI:s 22 år gamla svenska rekord. Men Elin hade trampat på linjen i första kurvan och Isabelle Eurenius råkade sparkade ner en kon strax före växlingen till Moa så det blev varken rekord eller guld. Det gick istället till MAI vars 1:37.99 dock inte blev någon ny svensk rekordtid men väl mästerskapsrekord. Det gamla hade Spårvägen på 1:38.25 från Örebro 2012.
Det manliga laget låg trea hela vägen och var aldrig riktigt nära Ullevi och MAI. Linjetramp i andra kurvan av Truls Axelson resulterade i diskvalifikation så det blev inget brons.