Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Fight hela vägen in i 200 m-finalen. Trelleborgs Pernilla Nilsson försvarar titeln hemmalöparen Elin Östlund utanför bild tar silver och bronset kniper Gladys Bamane. Foto: Deca Text&Bild

ISM: Vilken helg för Gladys!

Det är sex år sedan den där eftermiddagen på ISM i Sätra. Då satte Gladys Bamane personligt rekord på 200 m med 25.08 i semifinalen och tog sedan silver. På söndagen i Örebro sänkte hon äntligen den tiden – och det tre gånger – på väg mot en ny medalj!

Gladys hade 25.00 i försöken och strålade av lycka och ännu gladare var hon efter semifinalen där klockan stannade på 24.94! I finalen var det hård kamp hela vägen där en bra avslutning resulterade i brons och ännu en tiondel bättre tid. 24.84 var bara 19 hundradelar från silvret.
I 60 m-försöken hade Gladys 7.77 – 0.06 från pers – och sedan 7.80 i semifinalen där det bara fattades två ynka hundradelar till en finalplats.
Totalt gjorde hon sex lopp under helgen varav fyra på 200 m där det sista var stafetten där hon sprang tredjesträckan och plockade in en hel del på de framförvarande och därmed verksamt bidrog till Spårvägen-guldet.