Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Prispallen i kula: Guld för Niklas Arrhenius, silver för Leif Arrhenius, t v, och brons till Hässelbys Mats Olsson. Foto: Deca Text&Bild

ISM: Ny dubbel för Nik och Leif

I somras tog Niklas och Leif Arrhenius guld-silver i både kula och diskus på SM i Gävle och på söndagseftermiddagen ordnade de en ny dubbelseger med Niklas som etta.

Leif har varit och tränat en vecka i Växjö medan Niklas kom till Örebro sent på lördagskvällen och flög tillbaka direkt efter tävlingen. Resan störde honom inte mer än att han vann med 38 cm på 19.26. Niklas hade serien 18.63, 18.15, 18.91, x, 19.26 och 18.97.
Leif stannade på 18.88 som blev hans enda godkända stöt. Han valde att medvetet trampa över i merparten av stötarna eftersom det inte stämde tekniskt. Ingen av bröderna var riktigt nöjda eftersom de siktade på IVM-kvalgränsen 20.00.
Inte heller Daniel Ståhl var nöjd med sin eftermiddag. Han slutade femma på 15.93 och hade hoppats på att förbättra sitt personliga rekord (17.41). På SM i Gävle i somras ordnade trion 15 SM-poäng och nu blev det 14 – imponerande!

Elias debuterade med silver
Elias Håkansson tog i somras JEM-brons i slägga och är ny i Spårvägen-linnet till denna säsong. I Örebro gjorde han sitt livs första tävling i vikt.
– Ja, det är första gången jag tävlar i den här grenen och jag har förberett mig med fyra viktpass, säger Elias.
Han fyller 20 år den 29 februari och ordnade nu en tidig födelsedagspresent genom att skicka iväg 15.88 kg-redskapet 19.59 i tredje omgången. Därmed klarade han silvret med 2 cm marginal till Gefles Robert Alneroth.
Det blev sju SM-poäng i grenen för Spåret eftersom Karl-Erik Ludvigsson, också han ny i Spårvägen, fixade femteplatsen med ett kast på 19.15, bara 2 cm från att bli fyra.
I kvinnlig kula slutade diskuskastaren Julia Wiberg tia på 11.99 – 72 cm från årsbästat.