Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Guldkvartetten på 4x200 m. Fr v Anna Sunneborn, Nuulu Ndiwabene, Marie Sönnerfors och Gladys Bamane. Foto: Deca Text&Bild

ISM dag 2: Kan det bli en bättre avslutning?

Inne-SM i Göteborg avslutades traditionsenligt med 4x200-stafetterna där Spåret ställde upp med två herrlag och ett damlag. Och när alla pinnar var runtforslade visade det sig att båda gulden gick till Spåret! Den perfekta avslutningen på Spårets bästa inne-SM genom tiderna!

I damstafetten fick Erica Jarder avstå på grund av lätt skadekänning och ersattes på första sträckan av Anna Sunneborn. Anna var klar trea vid växlingen där ledande IF Göta fick totalstopp liksom märkligt nog även Hammarby och Rebecca Högberg kom aldrig iväg på andrasträckan.
På andra tog Nuulu Ndiwabene in flera meter på Götas Susanne Schüssler och även Marie Sönnerfors plockade på tredjesträckan.
När Gladys Bamane fick pinnen några meter bakom Caroline Tegel på sista så kändes det som att “det här kommer att gå vägen”. Gladys är bättre än någonsin och vi är många som minns hennes lysande 200 m-sträcka i fjolårets ISM-stafett. Och Gladys tryckte gasen i botten och tog sig förbi på bortre lång till vad som blev en 78 hundradelar stor heatseger på 1:42.66.
Men segermarginalen blev i verkligheten bara 0.15 eftersom MAI hade 1:42.81 som vinnare i B-finalen. Guldet var Spårets tredje raka på damsidan (femte medaljen i rad) men tidsmässigt märktes det att skadade Moa Hjelmer saknades. 1:42.66 var mer än 2,5 sekunder från det två år gamla klubbrekordet.
Men guld är guld och det får vi aldrig nog av!

Stark avslutning av Nil
I herrstafetten hade Spåret två lag där förstauppställningen låg några meter bakom ledande Huddinge i tre sträckor. Dessa sprangs av Emil Zail, Thomas Nikitin respektive Marvin Tay. Marvin, som några timmar tidigare tagit häcksilver, tog in mycket på Huddinges Anton Nilsson, lämnade över pinnen till 400 m-vinnaren Nil de Oliveira några meter bakom det gul-röda linnet som tillhörde Robin Nordkvist.
Nil tryckte gasen i botten, var förbi på bortre lång och förde till sist pinnen i mål som vinnare ett par meter före Hässelbys Andreas Mokdasi som också passerade Robin. Segertiden 1:27.77 är nytt klubbrekord med drygt 1,5 sekund. Det gamla var 1:29.35 och sattes på ISM på samma plats för fyra år sedan. Guldet var Spårvägens allra första på 4×200 m på inne-SM.
Alla resultaten från söndagen.
Lördagens resultat.
Live-rapporteringen på friidrott.se