Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Olle Walleräng var en hårsmån från guld på 3000 m. Foto: Jonas Hedman

ISM dag 1: Dramatik och motvind

Första dagen av inne-SM i Göteborg innehöll det mesta – härliga satsningar, kämpatag, medaljer och en portion oflyt. Facit blev ett guld och två silver.

Niklas Arrhenius gör precis som i fjol ett blixtbesök från Utah till Sverige men verkar inte ha några problem med tidsomställningen. I sista kulstöten fick han på årsbästat 19.39 och vann komfortabelt efter att ha haft tävlingens fem längsta stötar. Leif har haft problem med ett finger i en månad och fick inte till det. Trots det tog han silver med någon decimeter vilket också visar styrka. En medalj är alltid en medalj.
De två senaste SM:en utomhus har Spårvägen lagt beslag på alla tre medaljerna och det var nära att det blev en ny trippel nu. I sista omgången ökade Daniel Ståhl med över halvmetern till 17.96 och missade därmed bronset med bara två centimeter. Vår suveräna kulstötartrio tog därmed 15 standarpoäng.

Sååååå nära för Olle
Olle Walleräng har varit på träningsläger i Australien och gjorde där för knappt två veckor sedan 14:02 på 5000 m. I Friidrottens Hus sprang han sakta men säkert ifrån allt motstånd på 3000 m och ledde ut på sista varvet med 15-talet meter. Men sista 130 meterna kom Hässelbys Adil Bouafif med en riktigt stark avslutning och hann ikapp precis på mållinjen.
Men vem vann?
Av Adils reaktion att döma var det Olle men sedan kom beskedet: Adil hann även förbi och var två ynka hundradelar före – 8:08.56 mot 8:08.58. Placeringen är dock Olles bästa på 3000 m i ISM och det får bli guld nästa år istället. En härlig satsning var det hur som helst.

Angelica snuddade vid medalj
Oflyt hade även Angelica Ström i tresteg där hon med 12.55 fick nöja sig med fjärdeplatsen på samma resultat som trean Rebecka Abrahamsson från Gnistan. Bättre andrahopp avgjorde och där hade Rebecka faktiskt hela tre hopp på 12.54 mot Angelicas 12.51.
Bland dem som satte årsbästa märks Erik Thorstensson som tog 5.13 i stav och blev femma, Anneli Ståhl som kastade 17.20 i vikt och blev sexa. Bland de åtta bästa placerade sig även Aina Griksaite som sjua i tresteg på 11.68 (24 cm från pers).
I 200 m-försöken underskred Mattias Sunneborn sitt eget svenska M40-rekord på 22.34 med en hundradel men diskvalificerades för linjetramp. En rad andra spårvägare tog sig vidare från försök till semi/final och tävlar vidare under söndagen.
Resultat lördagen.