Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Nil de Oliveira. Foto: Deca Text&Bild

ISM 2: Lysande 200 m-tid av Nil de Oliveira

Finaldagen av inne-SM i Norrköping resulterade i fyra guld för Spårvägen där Nil de Oliveira tillhörde dem som imponerade mest. Med 21.14 på 200 m vann han överlägset och förbättrade sitt eget veckogamla klubbrekord med 0.07!

Nil såg riktigt bra ut i såväl försök som semifinal i Stadium Arena i Norrköping och när det var dags för final var han helt överlägsen och vann med hela sju tiondelar på nya klubbrekordet 21.14! Därmed avancerade han två placeringar på den svenska genom-tiderna-bästa-listan till delad sjundeplats.
Några timmar senare fick han pinnen som trea i stafetten över 4×200 m och hade fem-sex meter upp till Huddinge och ytterligare femtontalet meter till ledande MAI. På bortre lång svepte han förbi Tom Kling-Baptiste och tog in massor på MAI:s Thobias Nilsson Montler så att det i mål bara skilde två meter – 1:28.19 mot 1.28.55! Vilken form Nil är i! Det ska bli riktigt kul att se honom på 4×200 m på inne-EM i Göteborg om två veckor!

Unik prestation av Leffe Arrhenius

Niklas Arrhenius landade på Arlanda på lördagskvällen kl 19 efter en lång resa från Provo, Utah, precis som till fjolårets ISM. I kulfinalen på lördagen skiftade ledningen mellan honom och Leffe flera gånger och man trodde nog att det i praktiken var klart när Nik i näst sista fick på 19.77 – hans näst längsta stöt inomhus någonsin.
Men Leffe replikerade med 20.13 i sista och tog guldet! Dubbelseger för Spåret och aldrig tidigare har en svensk gjort tre 20 m-tävlingar i rad inom loppet av åtta dagar! Bakom dem blev Daniel Ståhl fyra på 17.59 – bara 16 centimeter från brons.

Erica jämnheten själv

I längd inledde regerande mästarinnan Erica Jarder med två övertrampshopp men visade sedan sin rutin genom att i tredje omgången göra ett säkerhetshopp där hon var fem centimeter bakom plankan men ändå fick till ett ledarhopp på 6.23. Hon fortsatte sedan med 6.27 och 6.33 vilket blev segerresultatet. Guldet var hennes fjärde inomhus.
Även i manliga längdtävlingen blev det medalj för Spåret genom Mattias Sunneborn som fick på 7.47 i fjärde omgången trots att han bara hade tån på plankan. Medaljen var “Sunnes” fjortonde inomhus.

Moas fantastiska 200 m-lopp
Efter silver på 60 m bakom Kils 15-åriga Irene Ekelund på lördagen möttes de två igen i 200 m-finalen. Loppet blev i princip karbonpapper på det på Raka Spåret för två veckor sedan. Moa hade bana tre och Irene fyran och den sistnämnda skapade ett litet övertag i första kurvan som hon lyckades hålla hela vägen in i mål.
Moa gjorde ett riktigt bra lopp där bakom och tog in på slutet men inte tillräckligt och i mål skilde 0.17. Och vilka tider!!! Irene vann på 23.15 och sänkte det 19 år gamla svenska rekordet med nästan fyra tiondelar och även Moa gick med sina 23.32 under den gamla rekordnoteringen.
För Moa innebar det en sänkning av hennes eget klubbrekord med 0.29 och detta lovar mycket gott inför XL-galan i Globen på torsdag och framför allt inne-EM i Göteborg 1– mars!

Nathalie – bäst när det gäller
Startfältet i den kvinnliga 1500 m-finalen indikerade inte att Nathalie Rohlén skulle ta medalj men åter visade hon att hon kan plocka fram det där lilla extra när det verkligen gäller. De sista varven var hon riktigt stark spurtade in på bronsplats på 4:29.67!
Spårvägen tog åtta medaljer under söndagen och till dessa ytterligare en rad topp-8-placeringar:
• Isabelle Eurenius fyra på 200 m (25.16).
• Kvinnliga 4×200-laget fyra (1:41.75).
• Johan Svensson sexa på 800 m (1:55.56).
• Erik Thorstensson åtta i stav (4.87).

Sammanfattningsvis en lyckad helg med mycket härlig friidrott även om antalet medaljer blev färre än i Örebro i fjol. Det berodde bl a på att flera var sjuka nu eller av andra anledningar inte kunde ställa upp.
Resultatlistan.