Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Med personliga rekordet 8:07.55 på 3000 m var Oliver Löfqvist bara 13 hundradelar från medalj. Foto: Deca Text&Bild

ISM 1: Nära medalj för Oliver

När ISM i Växjö inleddes på fredagseftermiddagen stod Oliver Löfqvist för bästa Spårvägen-placeringen genom att så när ta medalj på 3000 m. Det blev till slut en fjärdeplats på 8:07.55.

Oliver drog första 2200 meterna och hängde sedan med den kvartett som gjorde upp om silver och brons på behörigt avstånd bakom Turebergs Andreas Almgren. Till slut fattades bara 13 hundradelar till bronset för Oliver som satte personligt rekord med en sekund.

Dubbpla poängplatser i vikt
I kvinnliga viktfinalen slutade Eleni Larsson och Rebecka Hallerth femma respektive sexa på 19.30 resp 19.15 och båda tog därmed SM-poäng.
Eleni var inte helt nöjd eftersom hon förra helgen gjorde 20.47, ett resultat som nu hade räckt till silver. Mer nöjd var Rebecka som satte nästpers med 19.15 och bara var 21 centimeter från den fullträff hon fick på Raka Spåret förra helgen då hon förbättrade sig med över metern.

Strålande SM-debut av Carmen
I övrigt handlade det om försök och där tog sig alla spårvägare vidare till final. I kvinnliga 800 m-försöken gjorde ännu inte 15 år fyllda Carmen Cernjul SM-debut. I somras gjorde hon 2:11.65 och i vinter har hon satt inomhuspers med 2:12.13.
I sitt första SM-lopp hängde hon med seniorerna så bra att hon nådde målet som trea i det första försöksheatet och med 2:09.68 förbättrade totalperset med hela två sekunder. Tiden är nytt klubbrekord i F15 och en av de bästa tiderna som gjorts i Sverige av en så ung löpare.
Efter en stunds spännande väntan stod det klart att det räckte till final på tid. Verkligen en bra SM-debut av Carmen!

Jocke och Moa vidare
Till final tog sig även Joakim Andersson i manliga försöken på 800 m. Jocke hade ett tuff start på inomhussäsongen där han efter att ha haft Covid bröt sina två första lopp.
Men i ISM-försöken hade han inga problem att ta sig till final som tvåa i sitt heat på 1:55.22 bakom favoriten Andreas Kramer.
På 400 m tog sig Moa Hjelmer till final tack vare heatseger på 56.32 utan att slösa med energin.

Världsresultat av Daniel Ståhl
Sist men inte minst – utan tvärtom dagens bästa prestation – stod Daniel Ståhl för i sin årsdebut i diskus i den intilliggande Tipshallen. Daniel vann på 67.62 som är en förbättring av hans egen fem år gamla Sverige-bästa-notering inomhus. Han hade också ett magiskt kast som mättes till 71.60 där han dock tappade balansen vilket innebar röd flagg.

Resultaten