Spårvägens Friidrottsklubb

Spårvägens Friidrottsklubb
Bakre raden: Jonas Malm, Nicolaus Diederichsen, Salesi Pettersson Hafoka, Johan Wiberg, Marcus Berggren, Sebastian Ruthström, Viktor Diederichsen, Felix Wiberg och Anders Tallgren. Mellanraden: Carl-Axel Celsing, Leo Korpi, Jenny Jonsson, Caroline Skillt, Elvira Karlsson och Lovisa Olsson. Främreraden: Adam Fogelberg, Anna Gustafsson, Hedda Hoff, Celina Reichardt, Amanda Olsson, Victoria Renée och Lotta Edlund.

Härligt vårläger i Portugal

Under påsklovet åkte 19 aktiva och 3 ledare till Monte Gordo i Portugal. Resan startade med samling 17 april 05.30 på Bromma flygplats och avslutades igen 27 april 19.30 då vi var åter på Bromma.

Resan ner gick enkelt och smidigt för alla resenärer, och nästan alla väskor. 1 väska lyckades

bli kvar i Bryssel där vi mellanlandade och kom fram först sent på kvällen dagen efter. Tack vare snälla rumskamrater och övriga i gruppen kunde all träning ändå genomföras med lånade kläder.

De första dagarna tränade vi utanför arenan – gäller ju att passa på att utnyttja sandstranden och de fina skogsslingorna som finns. Det genomfördes därför såväl löpning som hopp och viss styrketräning på den fina stranden. Några av de aktiva fick känna av att en styrkelöpning med sandstrand och Atlanten inblandat inte var lika lätt som det lät. Samt att tipset höga knän i vattnet inte var ett skämt, då några gjorde riktigt fina magplask.

Efter en heldags vila på tisdagen gick vi in på arenan i Vila Real. Där körde vi på med teknikpassen och de aktiva visade goda resultat och teknikutveckling. Med tanke på hur tidigt på säsongen det är, ser vi tränare fram emot en sommar där ungdomarna kan utvecklas än mer och uppnå många fina personliga rekord. Många av de aktiva kände de sista passen av, att de tränat hårdare än de vanligtvis brukar göra. Men trots det var det många som höll riktigt bra och höll hög nivå under sina teknikpass.

Förutom allt tränande fanns det givetvis tid över för andra roliga aktiviteter, som t.ex. brännbolls och fotbollsmatcher mot våra nya Irländska vänner på hotellet. Båda matcherna vanns av våra duktiga ungdomar. Det hanns även med flertal besök på beachvolleybollplanen. De flesta kvällarna genomfördes olika aktiviteter samt information om kommande funktionärsuppdrag och viktiga tävlingar under våren och sommaren.

Vi tränare är väldigt nöjda med årets läger och de aktivas ”jävlar anamma” på träningarna. Alla körde på otroligt bra och positivt hela tiden, trots träningsvärk och benhinnor (banorna utomlands är ofta mkt hårdare än vad vi är vana vid hemma).